"SRAM VAS BILO LAŽOVI JEDNI" Predsednik Vučić: Danas je 11 godina brutalnih neistina, terora i laži
Foto: Petar Aleksić

"SRAM VAS BILO LAŽOVI JEDNI" Predsednik Vučić: Danas je 11 godina brutalnih neistina, terora i laži

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je nakon vojne vežbe na privremenom poligonu na "Pešteru" da je danas 11 godina od usvajanja Briselskog sporazuma ali i neistina, terora i laži.

- Danas je 11 godina od usvajanja Briselskog sporazuma. 11 godina u kojima se Srbija razvijala i napredovala brže od drugih ali i 11 godina neistina i terora koji su na nama sprovodili, 11 godina svakodnevnih besmislica, izmišljanja razloga i traženja krivice, 11 godina neispunjavanja onoga što su potpisali, Brisel, EU. Da kažu 11 meseci, nedelja pa nije malo, 11 godina brutalnih laži. Posle tih 11 godina postavlja se pitanje kakvo to poverenje možemo da imamo i gradimo. Juče, nema ko nije reagovao zbog toga što kažu da su zadržana 4 autobusa, zadržano je dvoje ili troje lica i svi su pušteni. Sram vas bilo sve zajedno, 10 meseci, 300 dana traje blokada svake robe koja iz centralne Srbije treba da dođe na KiM - rekao je Vučić i podsetio na ćutanje kada je u pitanju blokada srpske robe i maltretiranje Srba na KiM:

- Pretuku Stefanovića u Zubinom Potoku, nijedno saopštenje niste dali, uhapse ranjenog Sofronijevića, Dušana Obrenovića držite u pritvoru, ne smete da ga pustite ranije jer je toliko izubijan i nijedno saopštenje...Onda kažete strašan je problem, jedan je bio pripadnik tzv. vojske Kosova i sumnjalo se da je počinio neki zločin, drugog zadržali 24 sata i to je bio najveći problem na svetu. Sa tim licemerjem, odvratnim pristupom prema jednoj slobodarskoj zemlji kakva je Srbija na to ćemo morati da se naviknemo i to se očigledno neće promeniti. Naše je da mi snažimo, mi da jačamo i da naša zemlja ekonomski napreduje i raste. Da brinemo o EXPO, o svim projektima, i uvek o snaženju naše armije, da bi bili dovoljno jaki da možemo da se zaštitimo - kazao je predsednik.

Podsetimo, predsednik Srbije prisustvovao je danas na privremenom poligonu "Pešter" združenoj taktičkoj vežbi sa bojevim gađanjem Vojske Srbije "Vihor 2024".

Na vežbi su učestvovala kopnena i vazduhoplovna komponenta naše vojske i specijalne snage, a prema brojnosti i raznovrsnosti angažovanih borbenih efektiva jedna je od najvećih i najsveobuhvatnijih koje je Vojska Srbije izvela.

Nakon vežbe predsednik Srbije oglasio se na zvaničnom Instagram nalogu i čestitao vojsci na uspešno izvedenoj vežbi.

"Hoću da čestitam našoj vojsci na uspešno izvedenoj vežbi. Ovo što smo danas videli je pokazatelj toga koliko je Srbija napredovala u poslednjih deset godina, koliko je uspešna i koliko je ulagala u svoju vojsku. Zadovoljan sam ukupnom spremnošću naše vojske, ali ćemo morati još mnogo da radimo, kupujemo, popravljamo i da se više oslanjamo na našu namensku industriju. Naše je da snažimo, jačamo, ekonomski napredujemo i rastemo, da brinemo o svim infrastrukturnim projektima i snaženju armije, da bismo bili mnogo jaki da zaštitimo Srbiju od svih onih koji bi da je sruše", napisao je predsednik na zvaničnom Instagram nalogu.

Bonus video:

03:42

IZBACUJU IZ IGRE BRISELSKI SPORAZUM, A UVODE TZV. KURTIJEVU VIZIJU?! Drecun o pregovorima u Briselu: Predlog EU je bio zamka!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track