IMAMO 40 ODSTO MANJE LEKARA NEGO ŠTO JE PREDVIĐENO ZAKONOM! Kandidat na beogradskim izborima izneo šta smatra prioritetom za BG
Foto: Kurir Televizija

izbori u beogradu

IMAMO 40 ODSTO MANJE LEKARA NEGO ŠTO JE PREDVIĐENO ZAKONOM! Kandidat na beogradskim izborima izneo šta smatra prioritetom za BG

Politika -

Do beogradskih izbora ostalo je manje od deset dana. Proglašene su izborne liste, glasački listići su odštampani, a predizborna kampanja se zaoštrava.

Predizborne prilike u Beogradu analizirali su u jutarnjem programu dr Dejan Žujović, iz grupa građana "Za zeleni Beograd – Kad ako ne sad - Dr Dejan Žujović" i Ibro Ibrahimović, član Glavnog odbora SPS.

01:12

IMAMO 40 ODSTO MANJE LEKARA NEGO ŠTO JE PREDVIĐENO ZAKONOM! Kandidat na beogradskim izborima izneo šta smatra prioritetom za BG

- Pošto sam ja lekar, rekao bih da su najpre potrebne promene u zdravstvu grada Beograda. Mislim da nijedan građanin, ako bismo ga sada pitali na ulici ne bi dao pozitivnu ocenu u zdravstvu Beograda. Ključni uzroci su nedostatak dobre volje i nepoštovanje slova zakona. Ne treba tu nikakva revolucija da se pravi nego da se poštuje zakon - rekao je Žujović i dodao:

- Vi sad recimo zakazujete telefonom pregled kod lekara opšte prakse iz prostog razloga što nemamo dovoljno lekara. Po slovu zakona na 8.000 stanovnika trebalo bi da radi jedan lekar i jedna medicinska sestra. Kad biste pogledali statistiku videli biste da smo u manjku kadrova barem za 40 odsto.

Ibrahimović je konstatovao da se možda nalazi u situaciji goroj nego ikada u istoriji, a potom se osvrnuo na opozicione kandidate:

Ibro Ibrahimović
foto: Kurir televizija

- Nalazimo se u veoma složenojj situaciji. Mislim da nikada u istoriji nije bilo gorih situacija. Dovoljno je navedemo oružje za masovno uništenje i ove lokalni ratove. A kada pričamo o lokalnim temama negde se izdvaja mogućnost da se pozicioniraju neki koji nisu ranije učestvovali u političkom životu. Na kraju krajeva ovde se politička borba vodi između opozicije, a tu pre svega mislim na borbu između SSP-a i Sava Manojlovića.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

05:28

BRNABIĆ NA KURIR TELEVIZIJI: Izbori 2. juna važni za celu Srbiju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track