Vučić: Dobri odnosi sa Irakom
Foto: TANJUG

Vučić: Dobri odnosi sa Irakom

Politika -
Ministarstva odbrane dve države su kičmeni stub bilateralnih odnosa, rekao je Vučić otvarajući u Domu vojske Srbije likovnu izložbu, koja je treću godinu zaredom postavljena u okviru Nedelje kulture Iraka

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić rekao je večaras da postoje velike mogućnosti za saradnju Srbije i Iraka, kao i da su ministarstva odbrane dve države kičmeni stub bilateralnih odnosa. Zato ta dva ministarstva imaju najveću odgovornost za razvijanje ukupnih odnosa, rekao je Vučić otvarajući u Domu vojske Srbije likovnu izložbu, koja je treću godinu zaredom postavljena u okviru Nedelje kulture Iraka.

Vučić je naglasio da su se vremenom političke i druge okolnosti menjale, ali je prijateljstvo dva naroda uvek bilo konstanta.

Vučić je naglasio i da su irački studenti bili najbolji ambsadori Srbije u svojoj zemlji, kao i da je Irak, dajući posao srpskim firmama, obezbedjivao ekonomsku egzistenciju našim radnicima.

Irački ambasador u Beogradu Falah Abdulsade poklonio je Vučiću sliku na kojoj su motivi cveća, što, kako je rekao, predstavlja ljubav koju Irak pruža, kao i sliku na kojoj su prikazani simboli Bagdada.

On je, takođe, podsetio na tradicionalno dobre odnose dva naroda, naglasivši da ih spajaju mnoge zajedničke osobine i istakao da odnose dve države treba još više unapređivati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track