Milo Đukanović: Niko nam nije bliži od Srbije!

Đukanović najavio novu politiku

Milo Đukanović: Niko nam nije bliži od Srbije!

Politika -
Lider DPS rekao da će, čim dođe na vlast, raditi na popravljanju odnosa sa Srbijom, što je Kurir prvi najavio pre dve nedelje

BEOGRAD - Održao obećanje.Lider crnogorske Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović potvrdio je da će, čim se vrati na vlast, unaprediti odnose Srbije i Crne Gore, kako je Kurir i objavio pre dve nedelje.Đukanović je najavio da će svakako zauzeti jednu od najviših funkcija u zemlji, dodajući da će o tome hoće li biti premijer ili će ući u novu predsedničku trku odlučiti stranka. U intervjuu za Novi magazin lider DPS je rekao da su odnosi Srbije i Crne Gore pred fazom ozbiljnijeg unapređenja.- Prethodnih godina oni su bili dominantno posledica rešavanja državno-pravnog statusa Crne Gore. Vreme nam je najbolji saveznik, pomaže da se Srbija navikava na nezavisnost Crne Gore i da Crna Gora shvata da, pošto je rešila svoje pitanje, nema nikog bližeg nego što je Srbija. S druge strane, promena vlasti u Srbiji, prema onome što do sada mogu da protumačim, obećavajuća je, ne samo u odnosu na Crnu Goru nego i prema regionu. Stavove zvaničnika Srbije u ovih nekoliko meseci tumačim kao spremnost na konstruktivnu saradnju u regionu - rekao je Đukanović.On je naglasio da su građani danas prihvatili realnost jer su zaokupljeni svojim redovnim životnim problemima, ne nekim prevaziđenim idejama i „političkim dosoljavanjima“.- Bilo je, i danas ih ima, nekontrolisanih izjava, kakva je izjava srpskog patrijarha, u kojima se stalno čačka i dovodi u pitanje crnogorski državni i nacionalni identitet. Ako pitate može li to proizvesti posledice - ne, ali ako me pitate da li bismo svi koji smo najodgovorniji mogli imati konstruktivniji doprinos, mislim - da - kazao je Đukanović.

Tomislav Nikolić
Tomislav Nikolić

Kurir, 14. 10. 2012.
Kurir, 14. 10. 2012.

Uskoro dvojno državljanstvoPredsednik DPS Milo Đukanović najavio je da će pitanje dvojnog državljanstva građana Srbije i Crne Gore uskoro biti rešeno.- Mnogo se radilo na tome odmah nakon referenduma, ali nije se uspelo doći do finalnog dokumenta. Mislim da je to apsolutno bliska budućnost, na šta nas upućuju tradicija i dnevne potrebe naših građana - zaključio je Đukanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja