NEĆE PROĆI: Tajkuni ne mogu da sruše Vladu!
Foto: KURIR

No pasaran

NEĆE PROĆI: Tajkuni ne mogu da sruše Vladu!

Politika -
Koalicioni partneri poručuju moćnicima da ne pokušavaju da utiču na rad Vlade, koja će istrajati u borbi protiv kriminala

BEOGRAD - Džabe krečio.Pokušaj Miroslava Miškovića, vlasnika „Delte“, da skloni prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića i SNS iz Vlade kako bi prekinuo istragu o privatizacijama u koje su upletene njegove firme Luka Beograd i „Delreal“ - osuđen je na propast. Koalicioni partneri u Vladi složno poručuju tajkunima da i ne pomišljaju da lobiraju jer nemaju šanse da sruše ovu vladu, čiji je cilj borba protiv korupcije i organizovanog kriminala.Bolje da pomognuMinistar finansija i privrede Mlađan Dinkić izjavio je da niko od tajkuna ne može da utiče na Vladu Srbije, a potpredsednica Vlade Suzana Grubješić potvrdila je da „ne mogu ni da utiču, a kamoli da sruše Vladu“.Milutin Mrkonjić, ministar saobraćaja, tvrdi da tajkuni, koje on naziva „uspešnim privrednicima“, ne mogu da obore Vladu.- Nema šanse. A ne verujem ni da neko od njih ima interes da ruši Vladu. Oni treba da nam pomognu i evo, ponovo ih pozivam da uđu u Vladu i da zajedno učinimo nešto za Srbiju i njene građane - kaže Mrkonjić. Dodaje da je „njegovo iskustvo sa privrednicima koje neki nazivaju tajkunima vrlo dobro“.- A bilo bi dobro i da se još više angažuju i pomognu nam, a ne da nas ruše - naglašava on.Funkcioner URS Vladimir Ilić tvrdi da tajkuni neće uspeti da sruše Vladu.- Svako može da ima takvu želju, pa i moćnici, ali neće u tome uspeti. Zna se kako se bira vlast - na izborima. Kakva bi to Vlada bila koju bi sastavljali tajkuni - kaže Ilić.Tri glavna stubaAleksandar Antić iz SPS kaže da Dačićeva i Vučićeva vlada ima punu podršku SPS u borbi protiv kriminala i korupcije.- Ova vlada ima tri glavna stuba - državotvornu politiku, konačno organizovanu državnu politiku u borbi protiv kriminala i korupcije i ispravljanje tranzicionih nepravdi, kao i obezbeđivanje ekonomskog ambijenta u kome će naši građani normalno živeti - i u tome ima punu podršku svih koalicionih partnera - navodi Antić.Lider JS Dragan Marković Palma nije bio rad da odgovori da li iko od tajkuna može da utiče na rad ove vlade.- Ne bavim se tajkunima, laku noć - kazao je Marković i spustio slušalicu.

Vučić: Ne bojim se MiškovićaAleksandar Vučić izjavio je da Miroslav Mišković jeste bogat i moćan, ali da ga se ne boji jer nije jači od države.- Mišković se veoma angažovao da na srpskoj političkoj, medijskoj i privrednoj sceni sklopi saveze sa svima koji bi mogli meni lično i SNS da naškode. Ne interesuje me hoće li Mišković ili neko drugi moći, želeti, hteti da pravi saveze između Đilasa, Jovanovića, Dačića i Dinkića. Verujem svojim partnerima - rekao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track