Dačić: Imamo adute za pregovore o Kosovu

Tvrdi

Dačić: Imamo adute za pregovore o Kosovu

Politika -
Očekivali su verovatno da kažemo pucajte mi i sad držimo čas i baš nas briga za vas, ali mi smo obrnuli situaciju pokazujući da smo za razgovor i poručili sagovornicima da iznesu šta predlažu, rekao je Dačić

BEOGRAD - Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić kaže da je adut Srbije u razgovorima za rešavanje kosovskog problema u tome što nudi trajan mir, okončanje sukoba i regionalu stabilnost.

On je govoreći o susretu sa američkim državnim sekretarom Hilari Klinton i visokim predstavnikom Evropske unije Ketrin Ešton, ocenio da je srpska strana iznenadila svojim konstruktivnim pristupom.

Očekivali su verovatno da kažemo pucajte mi i sad držimo čas i baš nas briga za vas, ali mi smo obrnuli situaciju pokazujući da smo za razgovor i poručili sagovornicima da iznesu šta predlažu, rekao je Dačić u emisiji Veče sa Ivanom Ivanoviće na TV Prva,.

Prema njegovim rečima, Priština i Brisel su bili iznenađeni time i nemaju odgovor na tu konstruktivnost, već "moraju još malo da izanaliziraju situaciju".

Zato, rekao je Dačić, jer "oni kažu - ajde da rešimo telefone a ja kažem pustite to, ajde da mi rešimo problem Kosova", jer, kako je rekao, "ko će to da rešava - naša deca, moramo da to rešimo".

Dačić je, povodom susreta sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem rekao da on kao premijer nije u situaciji da da odbije susret s njim i da uvek postupa u interesu države i naroda.

Prioriteti spoljne politike su ostvareni, rekao je Dačić ocenjujući 100 dana rada Vlade. Bili su ovde vodeći političari sa Zapada, srpski predsednik sreo se sa ruskim.

Za susret sa Klinton i Ešton rekao je da je to bio jedan od najprijatnijih susreta sa predstavnicima međunarodne zajednice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja