Nikolić: U Evropu uprkos evroskepticima
Foto: Beta

Poručio

Nikolić: U Evropu uprkos evroskepticima

Politika -
Tokom dvodnevne posete Mađarskoj Nikolića, planirani su razgovori s predsednikom Janošom Aderom i predsednikom parlamenta Laslom Keverom, a posetiće i srpsko obdanište, školu i gimnaziju u Budimpešti

BUDIMPEŠTA - Srbija će nastaviti put ka Evropskoj uniji, uprkos tome što je, pre svega, zbog ekonomske krize, povećan broj evroskeptika, izjavio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić u intervjuu za budimpeštanski list "Mađar nemzet", uoči zvanične posete Mađarskoj, koja počinje u ponedeljak uveče.

Nikolić je, kako prenosi RTV, naglasio da je normalizacija odnosa Beograda i Prištine u interesu svih građana Srbije, pre svega, Srba koji žive na Kosovu i Metohiji, ali i cele Jugoistočne Evrope.

Predsednik Srbije najavio je nastavak borbe protiv kriminala i korupcije, dalju reformu pravosuđa, veću slobodu medija i stvaranje povoljnije klime za ulagače.

Tokom dvodnevne posete Mađarskoj Nikolića, planirani su razgovori s predsednikom Janošom Aderom i predsednikom parlamenta Laslom Keverom, a posetiće i srpsko obdanište, školu i gimnaziju u Budimpešti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track