Nikolić u Mađarskoj
Foto: KURIR

Zvanična poseta

Nikolić u Mađarskoj

Politika -
Predsednik Nikolić će se danas sastati i sa predsednikom mađarskog parlamenta Laslom Koverom i sa predstavnicima srpske nacionalne manjine

BUDIMPEŠTA - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas će zvanični deo posete Madarskoj započeti susretom sa predsednikom Janošom Aderom, a predsedniku Srbije će, na Trgu svetog Đorđa, ispred Palate Šandor u Budimu, biti ukazane najviše državne počasti.

Predsednik Nikolić će se danas sastati i sa predsednikom mađarskog parlamenta Laslom Koverom i sa predstavnicima srpske nacionalne manjine.Nikolić je sinoć doputovao u dvodnevnu zvaničnu posetu Mađarskoj, a u Budimpešti je, neposredno po dolasku, imao neformalnu večeru sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.

U okviru susreta sa srpskom nacionalnom zajednicom u Budimpešti, predsednik Nikolić će danas popodne posetiti srpsko obdanište, osnovnu školu, đački dom i gimnaziju "Nikola Tesla", kao i Zemaljsku srpsku samoupravu, srpsku pravoslavnu crkvu u Budimpešti i Srpski kulturni i dokumentacioni centar.

Uoči dolaska u Mađarsku, predsednik Nikolić je, u intervjuu za budimpeštanski list "Mađar nemzet", poručio da će Srbija nastaviti put ka Evropskoj uniji, uprkos tome što je, pre svega, zbog ekonomske krize, povećan broj evroskeptika. Nikolić je naglasio da je normalizacija odnosa Beograda i Prištine u interesu svih građana Srbije, pre svega Srba koji žive na Kosovu i Metohiji, ali i cele Jugoistočne Evrope.

Predsednik Srbije najavio je u intervjuu nastavak borbe protiv kriminala i korupcije, dalju reformu pravosuđa, veću slobodu medija i stvaranje povoljnije klime za ulagače.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track