Vučiću norveški gardisti raportirali na srpskom

Prvi potpredsednik Vlade u Oslu

Vučiću norveški gardisti raportirali na srpskom

Politika -
Prvi potpredsednik Vlade dočekan uz najveće državne počasti, a vojnik koji je predao raport progovorio na našem jeziku

BEOGRAD - Govori srpski da te ceo svet razume.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić u petak je u Norveškoj dočekan uz najviše državne počasti, saznaje Kurir.

I to nije sve - imao je tu čast da mu se vojnik koji je predao raport obrati na tečnom srpskom.- Ispred ministarstva odbrane stajala je garda Kraljevine Norveške. Neverovatno, ali vojnik koji je predao raport govorio je na srpskom. Vučić je bio veoma iznenađen kad je saznao da nije reč o nekome s naših prostora, već o čistokrvnom Norvežaninu. Niko iz srpske delegacije to nije očekivao, pa ni sam Vučić - kaže izvor Kurira.Inače, Vučić je tokom posete Norveškoj razgovarao s ministarkom odbrane Anom Grete Strom Erikson, kao i članovima Komiteta za spoljne poslove i odbranu norveškog parlamenta. On je pozvao njihovu vladu i privrednike da ulažu u Srbiju.- Norveška je najveći strani investitor u srpskoj privredi, a novim setom zakona o javnim nabavkama, javnim preduzećima, kao i žestokom borbom protiv korupcije, poboljšaćemo investicioni ambijent - naglasio je Vučić.S. M.

Vojna saradnjaU razgovoru s norveškom koleginicom istakao je da Srbija, poštujući svoj Ustav i skupštinsku deklaraciju, neće ulaziti u NATO ili neki drugi vojni savez, ali će kroz program Partnerstvo za mir nastaviti s modernizacijom i profesionalizacijom oružanih snaga. Vučić je dodao da je jedan od prioriteta Ministarstva odbrane razvoj bilateralnih odnosa s Norveškom, koja je Srbiji pružila veliku pomoć u sprovođenju reformi sistema odbrane i vojnog obrazovanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja