Jovanović: Vučić da kaže ko je dobijao novac

Jovanović: Vučić da kaže ko je dobijao novac

Politika -
Tražićemo anketni odbor na kojem se mora rasvetliti pozadina Vučićeve izjave, u suprotnom će svako biti kriv, rekao šef poslaničke grupe Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović

BEOGRAD - Šef poslaničke grupe Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović pozvao je danas potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da javno kaže imena političara koji su navodno dobijali novac od vlasnika "Delte" Miroslava Miškovića.

"Koga sada štiti kada insinuira o političarima koji su primali novac od Miškovića, a pritom ne želi da izgovori njihova imena. Mi insistiramo na sistemskoj borbi protiv korupcije", rekao je Jovanović novinarima u Skupštini Srbije povodom izjave Vučića da su pojedinci primali od Miškovića mesečno od 30.000 do 50.000 evra.

Jovanović je istakao da će LDP "tražiti formiranje anketnog odbora" Skupštine Srbije na kojem se, kako je naveo, mora rasvetliti pozadina izjave Vučića o novcu koji je Mišković davao pojedincima.

"Sigurno ćemo tražiti anketni odbor na kojem se mora rasvetliti pozadina Vučićeve izjave, u suprotnom će svako biti kriv. Nama se takva atmosfera u Srbiji ne dopada", rekao je Jovanović.

"Taj lov na veštice možda odgovara pojedincima na vlasti koji danas na talasu populizma i demagogije rade Srbiji isto ono što su pre 20 godina radili Srbiji na talasu nacionalnog populizma i demagogije", rekao je predsednik LDP-a.

Jovanović je rekao da vladajuća koalicija borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije ne treba da vodi preko tabloida već u okviru institucija države Srbije.

"Ako je Mišković u zatvoru zbog zloupotrebe službenog položaja onda oni koji su ga uhapsili sve dok ne ukažu na političare koji su omogućili da dođe u položaj u kome se nalazi nemaju pravo da govore o borbi protiv korupcije", rekao je Jovanović.

"Ne pada nam na pamet da se pomirimo sa politikom harange i racija u šta se pretvorila svakodnevica u Srbiji sa idejom da tabloidi treba da uređuju život među nama", rekao je Jovanović.

"Predložili smo parlamentu evropska standarde i kriterijume u borbi protiv organizovanog kriminala. Neka krenu od mene, ali onda neka dođu i do Nikolića, Vučića, Dinkića, Dačića, Ilića da se političarima proveri poreklo imovine i način na koji oni žive i da li žive u skladu sa zakonima", rekao je Jovanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track