Stefanović razgovarao sa ambasadorom Južne Koreje
Foto: Tanjug

Stefanović razgovarao sa ambasadorom Južne Koreje

Politika -
Ambasador Južne Koreje izrazio zadovoljstvo zbog susreta sa predsednikom Narodne skupštine i izrazio očekivanje da će se bilateralni odnosi, posebno parlamentarni, dalje razvijati

BEOGRAD - Predsednik Narodne skupštine Srbije Nebojša Stefanović primio je na njegov zahtev ambasadora Južne Koreje u Srbiji Kima Kvanga Keunu, saopštila je danas Skupština Srbije.

Ambasador Južne Koreje izrazio je zadovoljstvo zbog susreta sa predsednikom Narodne skupštine i izrazio očekivanje da će se bilateralni odnosi, posebno parlamentarni, dalje razvijati.

"Imajući u vidu, kako je rekao, jedan od prioriteta aktuelne Vlade Srbije i državne politike, ambasador Keuna je naglasio spremnost daljih ulaganja investitora iz Južne Koreje u Srbiju. Posebno istakavši činjenicu da je njegova zemlja u Srbiji i do sada imala značajna ulaganja koja su omogućila zapošljavanje značajnog broja radnika", navodi se u saopštenju.

Kada je u pitanju bilateralna saradnja dva parlamenta ali i ona koja se odnosi na međusobnu podršku u međunarodnim institucijama i forumima, ambasador je izrazio zadovoljstvo zbog međusobne podrške za kandidature predstavnika Srbije i Južne Koreje.

Sagovornici su razmenili stavove o pitanjima značajnim za dve zemlje, posebno o situaciju na Korejskom poluostrvu i o Kosovu i Metohiji, dodaje se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track