Šapić: Ne vidim problem zbog Šljivančanina
Foto: Tviter

Slika sa pukovnikom

Šapić: Ne vidim problem zbog Šljivančanina

Politika -
Šljivančanin je slobodan čovek i sa njim sam se slikao u svojstvu građanina, a ne stranačkog funcionera, kaže funkcioner DS

BEOGRAD - Funkcioneri Demokratske stranke i predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić izjavio je da ne vidi nikakvi problem u tome što se slikao sa nekadašnjim oficirom JNA i haškim osuđenikom Veselinom Šljivančaninom. Šapić je, nakon što je na svom Tviter profilu okačio fotografiju na kojoj je sa nekadašnjim oficirom JNA, uz potpis "Veliki pozdrav za Veselina Šljivančanina", rekao da je Šljivančanin slobodan čovek i da se sa njim slikao u svojstvu građanina, a ne stranačkog funcionera.

On je objasnio da je "kao predsednik opštine Novi Beograd otišao sam na javni čas Srednje turističke škole koja se nalazi u toj opštini i da je tu je bilo puno pozvanih gostiju". Na konstataciju da je od svih gostiju izabrao da se slika baš sa osuđenikom Haškog tribunala i da bi njegova stranka verovatno osudila takav potez funkcionera drugih partija, Šapić je rekao da se slikao kao građanin Aleksandar Šapić i da stranku ne treba mešati u to.

"Pa šta, ne vidim tu nikakav problem. Šljivančanin je slobodan čovek", kazao je Šapić. Demokratska stranka se ranije danas ogradila od toga događaja. DS je na svom Tviter nalogu navela da je fotografija koju je na svoj privatni Tviter nalog postavio Šapić lični čin, koji ne predstavlja zvanični politički stav stranke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track