Vuk najavio formiranje sjedinjenih evropskih država

Lider SPO uveren

Vuk najavio formiranje sjedinjenih evropskih država

Politika -
Drašković je, u razgovoru sa delegacijom iz Slovenije izrazio uverenje da će u okviru Sjedinjenih evropskih država najbliže sarađivati narodi i države koji su činili nekadašnju SFRJ jer smo upućeni jedni na druge

BEOGRAD - Lider Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuk Drašković rekao je, u susretu sa delegacijom mladih članova Slovenske ljudske stranke (SLS), da veruje da će biti formirane sjedinjene evropske države u čijem sastavu će biti i sve države nekadašnje Jugoslavije, saopštio je SPO.

Drašković je, u razgovoru sa tom delegacijom koju je predvodila poslanica u slovenačkom parlamentu Jasmina Opec, izrazio uverenje da će u okviru Sjedinjenih evropskih država najbliže sarađivati narodi i države koji su činili nekadašnju SFRJ "jer smo upućeni jedni na druge".

On je dodao da Evropska unija nije u krizi, već njene pojedine članice, a da im EU iz zajedničkih fondova pomaže da prebrode trenutne probleme.

"Drago mi je što u Sloveniji postoje snažna tradicionalna i istorijska prijateljska osećanja prema Srbiji, kao i u Srbiji prema Sloveniji, što je dobar osnova za unapredjenje naše saradnje u sadašnjosti i budućnosti", rekao je Drašković.

SPO u saopštenju navodi da dugo godina saradjuje sa SLS, i da ta stranka pruža snažnu podršku SPO da postane clan Evropske narodne partije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track