Poslanici o upisu plovila

Skupština Srbije

Poslanici o upisu plovila

Politika -
Zakonski predlog predviđa da olakša postupak upisa plovila pre svega ukidanjem uloge sudova u postupku upisa

BEOGRAD - Poslanici republičkog parlamenta debatovaće danas o novim rešenjima o državnoj pripadnosti i upisu plovila, koja bi trebalo da olakšaju taj postupak.

Taj zakonski predlog predviđa da olakša postupak upisa plovila pre svega ukidanjem uloge sudova u postupku upisa, što je u skladu sa zahtevima reforme uloge i zadataka pravosuđa, navela je Vlada Srbije u obrazloženju zakona.

Takođe, predloženim rešenjima uvode se novine u smislu otvaranja novog upisnika za pomerske brodove tzv. međunarodnog upisnika pomorskih brodova, kao i mogućnosti privremenog upisa ili ispisa pomorskog broda čime se u srpsko zakonodavstvo uvode resenja razvijenih država koje i na taj način pomažu domaćim privredama da uzmu aktivnije učešće umeđunarodnoj pomorskoj privredi.

Objedinjenom raspravom kako o tom zakosnkom predlogu tako i o potvrđivanju nekoliko sporazuma, među kojima je Konvencija Međunarodne organizacije rada o radu pomoraca i Sporazum sa Crnom Gorom o saradnji u oblasti vazdušnog saobraćaja, poslanici će nastaviti drugu vanrednu sednicu u ovoj godini.

Pred poslanicima je tako i potvrđivanje Konvencije o ograničenju odgovornosti za pomorska potraživanja i Protokola iz 1996. godine o izmenama i dopunama Konvencije o ograničenju odgovornosti za pomorska potraživanja, a na dnevnom redu biće i sporazumi o drumskom saobraćaju sa Ukrajinom i Letonijom i o saradnji u vazdušnom saobraćaju sa Crnom Gorom.

Poslanici su juče, kada su započeli vanrednu sednicu, razmotrili Predlog zakona o podsticanju u poljoprivrednoj proizvodnji i izmene Zakona o zaštiti vazduha i nekoliko sporazuma i ugovora.prvo dete.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track