Miting u Kosovskoj Mitrovici 30. januara
Foto: Kurir

Kosovo

Miting u Kosovskoj Mitrovici 30. januara

Politika -
Očekujemo da nas država podrži a i da naši stavovi i volja posluže našim pregovaračima kao pomoć u pregovorima u Briselu

KOSOVSKA MITROVICA - Predstavnici lokalne samouprave, političkog, javnog i privrednog života sa severa Kosova i Metohije dogovorili su se na današnjem sastanku da u sredu, 30. januara u Kosovskoj Mitrovici održe miting na kojem će građani sa severa pokrajine izraziti svoj stav povodom najnovijih događanja u pokrajini i u vezi s njom.

"Očekujemo od naše države da nas podrži a i da naši stavovi i volja posluže našim pregovaračima, da im to bude jedna vrsta usmerenja a i pomoć u daljim pregovorima u Briselu sa predstavnicima albanskih institucija", rekao je predsednik Skupštine opštine Zvečan Momčilo Gvozdić.

Gvozdić je izjavio da bi miting trebalo da bude poruka čitavoj međunarodnoj zajednici o tome šta narod na ovom prostoru želi naznačivši da je to već više puta isticano, posebno na referendumu održanom 14. i 15. februara prošle godine na kome su se Srbi izjasnili da ne prihvataju institucije tzv. države Kosovo.

“Smatramo da međunarodna zajednica i predstavnici naše Vlade treba da uzmu u obzir mišljenje i volju ovog naroda. Sve dok ovde bude naroda, ovde će biti i Srbije. Ukoliko ne bude naroda, ni Srbija ovde nema šta da radi", rekao je Gvozdić.

On je dodao da na prostoru Kosova i Metohije južno od Ibra odakle se iselio srpski narod više i ne postoje srpske institucije i država Srbija nema mogućnosti da bilo šta preduzme.

Pored predstavnika lokalne samouprave sa severa Kosova i Metohije, na sastanku koji je bio zatvoren za javnost, učestvovali su predstavnici prištinskog Univerziteta sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici, predstavnici osnovnog i srednjeg obrazovanja, zdravstvenih, privrednih i svih ostalih institucija sa severa Kosova I Metohije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja