Đilas naredio: DS hitno mora u Vladu!
Foto: KURIR

Dani odluke za opstanak Vlade Srbije

Đilas naredio: DS hitno mora u Vladu!

Politika -
Da bi ostvarili ovaj cilj, lider DS i njegovi saradnici, koristeći podatke iz domena državne tajne, izneli su detalje o navodnim susretima funkcionera sa Šarićevim klanom

BEOGRAD - Provaljen.Lider DS Dragan Đilas i njegovi najbliži saradnici po svaku cenu želi nove izbore, zatečeni najavama iz EU da će Srbija uskoro dobiti datum početka pregovora za pristupanje EU, saznaje Kurir. Da bi ostvario ovaj cilj, Đilas i saradnici, koristeći osetljive podatke iz domena državne tajne, koje su od bezbednosnih službi uzeli dok su bili na vlasti, u javnost su izneli detalje o navodnim sastancima državnih funkcionera s pripadnicima klana odbeglog narko-bosa Darka Šarića.- U ovom trenutku nama je u interesu da vlast SNS-SPS-URS padne. Najuže rukovodstvo naše stranke ocenilo je da bi po nas bilo katastrofalno da Srbija dobije datum pregovora a da DS ne učestvuje u vlasti kad se to desi. Rečeno nam je da DS nipošto ne sme da izgubi međunarodni primat i da po svaku cenu moramo učiniti nešto da to sprečimo. Zaključak je bio da je to moguće jedino rušenjem Vlade i raspisivanjem novih izbora, posle kojih bi DS ušla u vlast - rekao je za Kurir izvor iz vrha DS.Naš sagovornik objašnjava da je u pozadini te strategije novog rukovodstva DS na čelu s Đilasom da vanrednim izborima zaustave pregovore o Kosovu i na taj način uspore evropske integracije. Sekundarni cilj je da se zaustave sve istrage koje su državni organi pokrenuli protiv čelnika DS Dragana Đilasa zbog afera, sumnjivih poslova i milionskih malverzacija, o kojima je i Kurir pisao.- Zato je jedini spas za Đilasa da DS uđe u Vladu po svaku cenu. Mnogi u stranci ne misle da je ovo dobar trenutak za izbore jer istraživanja pokazuju da DS ima najniži rejting u protekloj deceniji. Takođe, sve ovo se dešava u situaciji kad u Gradu plate kasne po mesec dana zbog prezaduženosti i dok gradonačelnik Đilas uzima nove kredite da bi vraćao stare - zaključuje izvor Kurira iz vrha DS.

Napad na KurirDragan Đilas ponovo je odbio da odgovara na pitanja Kurira, a čak je i poručio da naši novinari više ne dolaze na konferencije za štampu (?!).- Vi znate da ja za Kurir ne odgovaram. Ne znam zašto uopšte dolazite na ove pres-konferencije i postavljate pitanja. Nećete više dobijati poziv, izvinite zbog toga što smo ga poslali i ovog puta. Meni bi bilo neprijatno i da uđem ovde, ali dobro.

Đilas: Izbori što pre, nema vlade bez nas!Lider DS Dragan Đilas zatražio je juče hitno raspisivanje vanrednih izbora.- Jedini mogući izlaz iz ovakve situacije u zemlji jeste raspisivanje izbora u najkraćem mogućem roku - rekao je Đilas.On je naveo da Srbija nema nikakav ekonomski program ni ideju kako da građani žive bolje, niti je poznata politika prema Kosovu.- Vlada vodi estradnu politiku, a premijer gleda u međunožje provokativne voditeljke - rekao je Đilas.Naglasio je da DS ne ruši Vladu i da nema nikakvih pregovora za učešće te stranke u Vladi, te da će DS ući u vlast samo s onima koji su spremni da prihvate njen ekonomski program i uđu u reforme izbornog sistema, pravosuđa...- U ovom trenutku DS ne traži izbore, ne zato što se plašimo izbora... Pa vama je jasno da posle tih izbora bez DS neće biti vlade, ali oni se nameću kao jedino moguće rešenje - kazao je Đilas.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track