KRAJ ĐILASOVE VLADAVINE: Izbori u Beogradu!

Pao dogovor

KRAJ ĐILASOVE VLADAVINE: Izbori u Beogradu!

Politika -
Vlast demokrata biće srušena tako što tri meseca neće biti sednice Skupštine Grada, posle čega sledi prinudna uprava i izbori

Ne propustite...

GOTOV JE: Pada Đilas!

BEOGRAD - Gotov je.Članovi vladajuće koalicije doneli su odluku da promene vlast u Beogradu i raspišu vanredne izbore u gradu, ekskluzivno saznaje Kurir.Na narednoj sednici Glavnog odbora SNS, koja bi trebalo da bude održana u naredni petak ili subotu, biće dogovoreno da se ide na raspisivanje vanrednih izbora u Beogradu. Ista odluka doneta je i pre dva dana na sednici Predsedništva URS, kad je odlučeno da se sva stranačka infrastruktura stavi u pogon za pripremu predizborne kampanje u glavnom gradu.- Dragan Đilas će biti srušen s mesta gradonačelnika tako što sednica Skupštine Grada neće biti održana tri meseca, jer neće biti kvoruma. Zakon nalaže da sednica mora da bude održana najmanje jednom u tri meseca, a ukoliko se to ne dogodi, uvodi se prinudna uprava. Nakon toga sledi raspisivanje vanrednih izbora - kaže izvor Kurira iz vladajuće koalicije.Da podsetimo, poslednja sednica Skupštine Beograda održana je pre Nove godine, a na njoj je glavna tema bila kupovina novih autobusa za GSP.Kurir saznaje da će se izbori u Beogradu održati u isto vreme kad je planirano da budu ponovljeni izbori u beogradskim opštinama Zemun i Voždovac. Oni bi zajedno mogli da budu raspisani najranije za mesec i po dana.

Kurir 4. 2. 2013.
Kurir 4. 2. 2013.

Stefanović: Brinemo o interesima građanaPredsednik Skupštine Srbije i funkcioner SNS Nebojša Stefanović najavio je da će nakon sledećeg sastanka stranačkog GO biti poznata buduća politika SNS o prestonici. On je kazao da ni na gradskom nivou SNS ne želi da se vodi uskostranačkim interesima.- Mi građanima želimo da pokažemo da imamo drugačije, kvalitetnije predloge, a ne samo fotelje, i u tom smislu smo već predložili izmene Statuta grada koje bi građanima trebalo da olakšaju život - naveo je Stefanović za B92.Ivan Andrić: Izbori neminovniU LDP se, takođe, spremaju za izbore u Beogradu. Potpredsednik LDP Ivan Andrić zaključio je da se, zbog situacije na republičkom nivou, neminovno ide ka vanrednim izborima u glavnom gradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track