Grafolog: Dačić odlučan, Tači siromašan duhom
Foto: Zorana Jeftić

Sve se vidi

Grafolog: Dačić odlučan, Tači siromašan duhom

Politika -
Jovan Krstić, analizirajući rukopis dvojice političara, tvrdi da je srpski premijer inteligentan, a kosovski proračunat i zajedljiv, večito u trci za materijalnim

BEOGRAD - Pa ti piši drugi put.- Ivica Dačić je odlučan, inteligentan, ima visoko mišljenje o sebi, mada nema mnogo ideja, dok je Tači veoma proračunat, zajedljiv, gleda svoje interese i duhovni život mu je vrlo siromašan. Inteligentan je i pun ideja. Obojica su uzdržani u ispoljavanju osećanja - ovako je Jovan M. Krstić, psiholog i stalni sudski veštak - grafolog, opisao premijere Srbije i Kosova na osnovu njihovog rukopisa.Analizirajući rukom ispisani tekst koji se video na papirima koji su dvojica premijera držala na pres-konferenciji posle završetka pregovora u Briselu, Krstić je zaključio da je Dačićev rukopis nepovezan, a i slova su više štampana nego pisana, što ukazuje na nedostatak potrebe za društvenim kontaktom - više je okrenut sebi nego drugim ljudima.- Uzlazni redovi ukazuju na optimizam, veru u sebe i poštovanje vlastite ličnosti. Njegova slova su jednostavna, što ukazuje na visok intelekt, ali nedostaju originalne veze u svemu tome, što znači da je više sklon kopiranju nego vlastitim promišljenim idejama - objašnjava Krstić i dodaje da Tači, s druge strane, odaje utisak osobe koja gleda svoje interese.- Tači je veoma inteligentan, ali i originalan. Slovo „b“ piše arkadnim vezama - to je luk koji ide odozgo - i s takvim ljudima nikad ne znaš na čemu si. Njegova duhovnost nije na tako visokom nivou koliko potreba za nagonskim zadovoljenjem. Ali i ti nagoni su vrlo oskudni. Materijalan nivo mu je veoma važan, dok mu je duhovni život vrlo siromašan - ističe Krstić.

Tači slovo „b“ piše arkadnim vezama - s takvim ljudima nikad ne znaš na čemu si
Tači slovo „b“ piše arkadnim vezama - s takvim ljudima nikad ne znaš na čemu si

Dačićeva slova su jednostavna, što ukazuje na visok intelekt
Dačićeva slova su jednostavna, što ukazuje na visok intelekt

Dačić drži rečAnalizirajući potpis premijera Dačića - I. D. - Krstić kaže da tačka posle slova ukazuje na jasan i metodičan duh.- Stoji iza onog što zacrta, uporan je. Čovek može da se osloni na njega, drži datu reč - ističe Krstić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track