PREDSEDNIK SKUPŠTINE: Nismo priznali nezavisnost Kosova

Skupština o sporazumu posle odluke vlade

PREDSEDNIK SKUPŠTINE: Nismo priznali nezavisnost Kosova

Politika -
Očekujem da se vlada izjasni u sporazumu, i onda ću se dogovoriti sa šefovima poslaničkih grupa kada će biti zakazana sednica Parlamenta

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da će poslanici razmatrati sporazum koji je potpisan u Briselu kada se o njemu izjasni Vlada Srbije.

"Očekujem da se vlada izjasni u sporazumu, i onda ću se ja dogovoriti sa šefovima poslaničkih grupa kada će biti zakazana sednica, na kojoj će pregovarački tim obrazloži šta se dešavalo u Birselu, gde je bilo problema", rekao je Stefanović.

Stefanović, koji je i funkcioner vladajuće Srpske napredne stranke, nije hteo da prognozira kakva će biti odluka te stranke o sprazumu na današnjoj sednici Glavnog odbora, ali je istakao da je postignuti dogovor "najbolje što je moglo da se dobije".

"Sporazum donosi bolju budćnost, njim se ne priznaje nezavisnsot Kosova i Metohije, mi nismo promenili svoj stav, već smo divovskom borbom dobili garancije za Srbe", rekao je Stefanović.

On je rekao da će se nastaviti tehnički dijalog o svim važnim pitanjima, ako Beograd i Priština potvrde i prihvate sporazum koji je potpisan u Briselu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track