Beogradski maraton: Dačić razgovarao sa građanima o briselskom sporazumu
Foto: Tanjug

Beogradski maraton: Dačić razgovarao sa građanima o briselskom sporazumu

Politika -
Jedan mladić ga je upitao da li može da spava noću, pošto je potpisao sporazum, na šta je premijer Srbije odgovorio: Šta biste voleli više, da plačete za njima

BEOGRAD - Pošto je premijer Srbije Ivica Dačić sa ostalim zvanicama dao znak za početak Beogradskog maratona, prišlo mu je nekoliko mladića sa kojima je on razgovarao o sporazumu sa Prištinom.

Jedan mladić ga je upitao da li može da spava noću, pošto je potpisao sporazum, na šta je Dačić odgovorio: "Šta biste voleli više, da plačete za njima".

Ja volim što ste došli ovde, rekao je Dačić i zatražio od policije koja ga je obezbeđivala da ne diraju mladiće koji su protestovali.

Oni su mu još rekli da je o tome trebalo da odluči Skupština a ne on da potpisuje sporazum.

Premijer Srbije, je u obraćanju novinarima po završetku Trke zadovoljstva, naglasio važnost postojanja Beogradskog maratona."Maraton je potreban državi i narodu. Svaki ovakav događaj treba koristiti za promociju zemlje", rekao je Dačić.On je dodao da bi država i ubuduće trebalo da podržava ovakve manifestacije.

Predsednik vlade Srbije ocenio je da je učešće svetske atletletske legende Karla Luisa veliko priznanje kako Beogradu tako i Maratonu."Luis je jedan od najvećih atletičara svih vremena i izuzetno mi je drago što je on promoter ove manifestacije. U ovom trenutku u kojem se nalazi naša zemlja, osim pucanja balona na trci nije bilo nikakvih incidenata. Zaista mislim da je sve proteklo u najboljem redu", rekao je Dačić.

Pored Dačića, maraton su otvorili atletičar Karl Luis, šef Delegacije Evropske unije Vensan Dežer i predsednik Skupštine grada Beograda Aleksandar Antić.

Dačić, Antić i Borovčanin u razgovoru sa građanima
Dačić, Antić i Borovčanin u razgovoru sa građanima
http://www.youtube.com/watch?v=OitmGPM_OJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track