GRADI BEZ DOZVOLE: Ilić podnosi krivičnu prijavu protiv Đilasa?!

Izveštaj inspekcije

GRADI BEZ DOZVOLE: Ilić podnosi krivičnu prijavu protiv Đilasa?!

Politika -
Most nema upotrebnu dozvolu, a za prilazne saobraćajnice nema građevinske dozvole. Po zakonu, moramo da podnesemo krivične prijave, jer svaki investitor, pa bila to i država ili lokalna samouprava mora da ima papire, kaže Ilić

BEOGRAD - Most na Adi, koji je izgrađen tokom mandata Dragana Đilasa na mestu gradonačelnika Beograda, napravljen je bez potrebnih dozvola, naveo je Velimir Ilić, ministar građevinarstva.

"Znate li da se sve oko mosta na Adi gradi bez dozvole. Republička inspekcija je napravila izveštaj. Most nema upotrebnu dozvolu, a za prilazne saobraćajnice nema građevinske dozvole. I sada bi ja trebalo da podnesem krivične prijave i zatvorim gradilišta. Da ne govorim o tome što most saobraćajno više nema smisla, jer je prethodna vlada za ulazak Koridora 11 u Beograd izabrala levu obalu Save i sad mora da se radi još jedan most kod Obrenovca", navodi Ilić.

On dodaje da je, uoči praznika, dobio zapisnike inspekcije i da će o tome izvestiti Vladu.

"Po zakonu, moramo da podnesemo krivične prijave, jer svaki investitor, pa bila to i država ili lokalna samouprava mora da ima papire. Srbija mora da ima i jedinstven saobraćajni sistem u koji mora da se uklopi i Beograd, ali i Vojvodina, a ne da svako radi po svome", kazao je Ilić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track