Skupština Vojvodine: Deklaracija na dnevnom redu 20. maja

Skupština Vojvodine: Deklaracija na dnevnom redu 20. maja

Politika -
Prethodno će, u ponedeljak, 13. maja, biti održana sednica Odbora za pitanja ustavno-pravnog položaja pokrajine, koji će razmotriti Predlog deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine

NOVI SAD - Predlog deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Autonomne Pokrajine Vojvodine naći će se na dnevnom redu Skupštine Vojvodine na sednici koja je danas zakazana za 20. maj.

Prethodno će, u ponedeljak, 13. maja, biti održana sednica Odbora za pitanja ustavno-pravnog položaja pokrajine, koji će razmotriti Predlog deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine.

Prema Poslovniku o radu Skupštine Vojvodine, taj skupštinski odbor ima ukupno 15 članova od kojih su 11 poslanici, a četiri se biraju iz reda istaknutih naučnih i stručnih radnika.

Za preostale članove Odbora izabrani su profesor Pravnog fakulteta u Beogradu Stevan Lilić, penzionisani profesor Pravnog fakulteta u Novom Sadu Momčilo Grubač, novosadski advokat Srđan Sikimić i docent na novosadskom Pravnom fakultetu Slobodan Orlović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track