Zorana Mihajlović: Nismo tražili od Dačića da ode iz MUP-a

Zamena teza

Zorana Mihajlović: Nismo tražili od Dačića da ode iz MUP-a

Politika -
Ministarka je odbacila tvrdnje da SNS nema dovoljno kadrova zbog kojih ta stranka mora da poseže za strancima

BEOGRAD - Ministarka energetike i potpredsednica Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović izjavila je da nijednog trenutka niko nije tražio od koalicionih partnera, pa ni od premijera Ivice Dačića, da se povuče iz MUP-a.

"Ja bih rekla da tu neko zamenjuje teze, a to nije Srpska napredna stranka", rekla je Mihajlović.

Ministarka je odbacila tvrdnje da SNS nema dovoljno kadrova zbog kojih ta stranka mora da poseže za strancima. "To su komentari opozicije i to one koja nas je dovela u jednu od najtežih kriza.

Mi se trudimo da prilagodimo kadrovska rešenja ciljevima vlade i prilikama u kojima se nalazimo. Ne delimo mandate prijateljima", rekla je ona. Ona je rekla da "ne misli ništa" o mogućim kadrovskim rešenjima Socijalističke partije Srbije za mesta u Vladi posle rekonstrukcije, kao što "nije mislila ništa ni kada je SPS izabrao da Dušan Bajatović bude direktor Srbijagasa".

"Nema emocija niti je to pitanje partijskih odnosa. Oduvek sam se zalagala za promenu načina funkcionisanja Srbijagasa, jer sadašnje poslovanje sa ogromnim dugovima i rapidno smanjenje kapitala ugrožava upravo projekte koji se rade sa Rusima", rekla je ona.

Zorana Mihajlović je rekla da niko, pa ni Rusi, neće podržati da im sopstveni projekat bude ugrožen jer neko preduzećem ne upravlja na pravi način.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track