Naprednjacima porastao rejting
Foto: Zorana Jeftić

Pet partija preko cenzusa

Naprednjacima porastao rejting

Politika -
Preko skupštinskog cenzusa od pet odsto prebacuje Demokratska stranka Srbije sa 7,4 odsto, identično kao i u ranijim istraživanjima, i Liberalno-demokratska partija Čedomira Jovanovića, koja je zabeležila 5,2 odsto

BEOGRAD - Rejting im stalno raste.Agencija za istraživanje javnog mnjenja „Faktor plus“ objavila je najnovije rezultate popularnosti stranaka, koje je dobila na osnovu odgovora 1.040 ispitanika. Kad je reč o rejtingu među opredeljenim građanima, najnovija istraživanja agencije „Faktor plus“ pokazuju da je rejting među opredeljenim građanima drugačiji nego prošle nedelje.

Naime, Srpska napredna stranka dostigla je porast od 0,5 procenata i sada ima rejting od 41,4 odsto. Za njima znatno kaska koalicioni blok SPS/PUPS/JS, za koji bi se opredelilo 13,1 odsto građana, dok je rejting demokrata pao za 0,2 procenta i sada imaju ukupno 11,6 odsto.Preko skupštinskog cenzusa od pet odsto prebacuje Demokratska stranka Srbije sa 7,4 odsto, identično kao i u ranijim istraživanjima, i Liberalno-demokratska partija Čedomira Jovanovića, koja je zabeležila 5,2 odsto. Stranka Mlađana Dinkića Ujedinjeni regioni Srbije drži se na 4,3 odsto, a Socijaldemokratska partija Srbije (SDPS) Rasima Ljajića zabeležila je porast i sada ima 2,5 odsto potencijalnih birača. Građana koji su za stranke manjine ima četiri odsto, dok bi za neku drugu partiju glasalo 10,5 odsto ispitanika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track