Haradinaj popustio: Glasački listići bez loga Kosova
Foto: Fonet

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova o simbolima

Haradinaj popustio: Glasački listići bez loga Kosova

Politika -
Izgled glasačkih listića je u nadležnosti Centralne izborne komisije, ali može da se „proguta“ kompromis poput izostavljanja simbola Kosova jer su velike političke implikacije učešća Srba sa severa na izborima, rekao je Haradinaj

PRIŠTINA - Priznao poraz. Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj, po svoj prilici, pristao je na kompromis povodom izgleda glasačkih listića za predstojeće lokalne izbore na Kosovu i Metohiji i rekao da se „možda može izostaviti logo Kosova“.

- Izgled glasačkih listića je u nadležnosti Centralne izborne komisije, ali može da se „proguta“ kompromis poput izostavljanja simbola Kosova jer su velike političke implikacije učešća Srba sa severa na izborima - rekao je Haradinaj.

Ovo je prvi put da je neko od lidera političkih partija rekao da izgled glasačkih listića za lokalne izbore na severu ne treba da bude problem, dok se takozvani premijer Kosova Tači ogradio da je reč o „ovlašćenjima CIK“. Predsednica CIK Valjdete Daka izjavila je da će se o pitanju izgleda listića odlučiti većinom glasova. (N. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track