SOCIJALISTI ODLUČILI: Antiću saobraćaj, Ružiću EU integracije

Vlada Srbije najzad kompletirana

SOCIJALISTI ODLUČILI: Antiću saobraćaj, Ružiću EU integracije

Politika -
Aleksandar Antić je novi ministar saobraćaja, a Branko Ružić ministar bez portfelja zadužen za evrointegracije; Aleksandar Vulin je ministar bez portfelja zadužen za KiM. Vanja Udovičić ministar sporta, a Tomislav Jovanović prosvete

BEOGRAD - Nek nam je srećna rekonstruisana vlada!Posle gotovo tri meseca pregovora, razgovora i dogovora, danas će u srpskom parlamentu premijer Ivica Dačić u ekspozeu izneti ciljeve svog novog kabineta, dok će sutra novi ministri položiti zakletvu.Socijalisti su konačno odlučili da saobraćaj od Milutina Mrkonjića nasledi njegov stranački kolega Aleksandar Antić, dosadašnji prvi čovek beogradske Skupštine. U ministarsku fotelju sešće i dosadašnji šef socijalista u parlamentu Branko Ružić, koji će biti ministar bez portfelja zadužen za evrointegracije. I Aleksandar Vulin će direktorsko mesto zameniti ministarskim, takođe bez portfelja, a i ubuduće će biti zadužen za KiM, dok će prosvetu, na predlog SPS, preuzeti Tomislav Jovanović, profesor na Megatrendu.Ipak, ubedljivo najveće iznenađenje rekonstrukcije je vaterpolista Vanja Udovičić, koji će doći na čelo Ministarstva sporta. On je, prema izjavi premijera Dačića, zajednički kandidat naprednjaka i socijalista.Udovičić je jedini koji se juče zvanično oglašavao, rekavši da je prihvatio ponudu posle razgovora s vicepremijerom Aleksandrom Vučićem i predsednikom Skupštine Nebojšom Stefanovićem.- Treba da se oforme ceo tim i Vlada. Još sam samo kandidat. Imam ideje i neka zapažanja koja bih želeo da sprovedem, ali o tom - potom. Svojim iskustvom i poznavanjem sporta mogu mnogo da doprinesem, unapredim ono što je dobro i pomognem da se pokrene ono što ne ide - naglasio je Udovičić.Pre dva dana potvrđeno je da će na čelu Ministarstva kulture biti Ivan Tasovac, dosadašnji direktor Filharmonije.

Nova imena rekonstruisane Vlade♦ Nebojša Rodić - odbrana, predlog SNS♦ Lazar Krstić - finansije, nestranački (predlog SNS)♦ Saša Radulović - privreda, nestranački (predlog SNS)♦ Dragan Glamočić - poljoprivreda, nestranački (predlog SNS)♦ Igor Mirović - regionalni razvoj i državna uprava, SNS♦ Branko Ružić - ministar bez portfelja za evrointegracije, SPS♦ Aleksandar Antić - saobraćaj, SPS♦ Vanja Udovičić - sport i omladina, nestranački, SNS i SPS♦ Ivan Tasovac - kultura, nestranački, predlog SPS♦ Tomislav Jovanović - prosveta, nestranački, SPS♦ Aleksandar Vulin - ministar bez portfelja za KiM, PS

Slobodan Vukčević generalni sekretar MSPVlada Srbije postavila je Slobodana Vukčevića za generalnog sekretara Ministarstva spoljnih poslova. On je na toj poziciji već bio, i to u vreme dok je šef diplomatije bio Vuk Drašković. Takođe, bio je ambasador Srbije pri Ujedinjenim nacijama u Ženevi.

Ružić u PartizanuPredsednik Izvršnog odbora Branko Ružić (38) diplomirao je na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. Od januara 2001. do danas poslanik je SPS u parlamentu SCG i Skupštini Srbije, gde je i šef poslaničke grupe socijalista. Član je Odbora za spoljne poslove i Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja i potpredsednik FK Partizan.

Antić u zvezdiAleksandar Antić (44), ekonomista, od 2008. godine je predsednik Skupštine Grada Beograda. Bio je član Upravnog odbora JAT, a od 2008. na čelu je Skupštine privrednog društva „JAT tehnika“. Od 2012. je narodni poslanik u republičkom parlamentu. Član je Odbora za odbranu i unutrašnje poslove i Odbora za evropske integracije. Član je Upravnog odbora FK Crvena zvezda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track