DSS: Očekujemo smenu Đilasa

Sednica sutra

DSS: Očekujemo smenu Đilasa

Politika -
Odluka da Đilas bude smenjen proističe iz našeg obećanja datog građanima zbog promašene politike Đilasa i Demokratske stranke, rekao je portparol DSS Petar Petković

BEOGRAD - Demokratska stranka Srbije očekuje da će gradonačelnik Beograda u utorak biti smenjen i ističe da to ne znači automatsku koaliciju sa naprednjacima i socijalistima u gradskoj vlasti.

"Odluka da Đilas bude smenjen proističe iz našeg obećanja datog građanima zbog promašene politike Đilasa i Demokratske stranke", rekao je na konferencije za novinare portparol DSS Petar Petković.

On je rekao da DSS, čiji odbornici su prethodno danas zajedno sa naprednjacima predali zahtev za razrešenje Đilasa očekuju i da će gradonačelnik na sutrašnjoj sednici gradske skupštine biti smenjen.

Petković je naveo i da to istovremeno ne znači i da je automatski DSS u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom i Socijalističkom partijom Srbije u Beogradu.

Portparol te stranke je ponovio i da će, posle smene Đilasa, stranački organi DSS odlučiti o sledećim koracima vezanim za gradsku skupštinu."O narednom koraku odlučićemo tek kada dođe do prvog koraka - smene Đilasa", rekao je Petković.

Odbornici SNS i DSS predali su prethodno danas u Skupštini grada Beograda zahtev za smenu Đilasa istakavši da će imati podršku za njegovu smenu, ali i da još nisu razgovarali o budućem kandidatu za gradonačelnika.

U gradskoj skupštini, čija sednica je zakazana za sutra od 110 odbornika, naprednjaci imaju 37 , socijalisti devet, PUPS četiri, a DŠ devet.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track