AFERA BANANA Dačić: I ja imam fioku!
Foto: Dragan Kadić

Šef socijalista zapretio

AFERA BANANA Dačić: I ja imam fioku!

Politika -
Bolje je za Borisa Tadića da ne kažem šta sve znam. Zašto nema snimaka svih koji su dolazili kod njega u Užičku, zapitao se lider SPS

BEOGRAD - Lider socijalista Ivica Dačić, po svoj prilici, nije praznih ruku - i on za crne dane, kako tvrdi, ima svoju fioku.On optužuje da iza afere „Banana“ stoji Boris Tadić, za koga je rekao da je „trgovao političkim uticajem i ucenjivao“.- Žao mi je što se Radulović nije predao pa da se ova tema skine s dnevnog reda. Ako tužilac pozove, odazvaću se, ali isto tako ću reći i neke druge stvari. Bolje da ne kažem šta sve znam. Zašto nema snimaka svih koji su dolazili kod Borisa Tadića u Užičku? Ako nema tih snimaka, ja mogu da vam kažem. Ipak, ja nisam policija, tužilaštvo i sud - zapretio je Dačić najavivši da i on ima keca u rukavu.Ipak, na zahtev da otkrije imena koja mogu da kompromituju Tadića, rekao je:Tadić špijunirao koalicione partnere- Uvek sam bio korektan. Neka Tadić kaže prvi, jer nije pokojni Miki Rakić organizovao već on. Neka se to objavi. On je špijunirao svoje koalicione partnere. I na sastanku na kojem su bili pokojni Jovan Krkobabić, Miki Rakić, Dragan Marković Palma i ja Tadić mi je poručio da ću proći ko Sanader.Dačić je, vidno iznerviran, dodao:- Nadam se da je ovaj politički rijaliti deo „Velikog brata“. Ako sam kriv, uhvatite me, zatvorite, streljajte, a ne da se nešto sedam godina koristi u kampanji protiv mene. Ja kriminalac nisam - rekao je Dačić i dodao da mu je više prekipelo.S tim u vezi je dvojicu policajaca koji su ga čuvali tokom sastanka s Radulovićem upitao gde su bili tada: „Lazare, jesi bio prisutan? Aco, gde si sedeo?“Oba pripadnika MUP potvrdila su da su bili na sastanku i sedeli samo dva i po metra od njega.Je l, neko misli da sam idiot- Da li mislite da sam idiot da govorim nešto pred policajcima koji su tada bili sa mnom, a sada su u mom obezbeđenju? Pitanje je zašto nisam znao za istragu. Možda su mi dali i pogrešnu „belu knjigu“ - naveo je Dačić.Analitičar Branko Radun kaže da Dačić sigurno neće sedeti skrštenih ruku ako vidi da mu gori pod nogama.- Svako ima svoju fioku i sigurno da i Dačić zna mnogo toga o svojim političkim protivnicima. Ovo je pokušaj da se uruši koalicija i pokvare odnosi Vučića i Dačića. Vreme će pokazati šta se krije iza svega - rekao je Radun.

O podršci NikolićaHVALA TOMI ŠTO ME BRANIDačić je rekao da ni od koga nije tražio da ga brani (pročitajte na stranama 6-7).- Ipak, podrška Nikolića pokazuje da sam u pravu - rekao je on.

PrijateljiS MIŠOM SAM PRIČAO O ŽENAMAIvica Dačić i Rodoljub Radulović su tokom susreta koji su snimili operativci BIA razgovarali, između ostalog, i o ljubavnim avanturama Miše Banane!- Razgovarali smo o raznim temama, porodici, sportu, deci, tenisu, jer on je bio u Teniskom savezu... Ali najčešće mi je govorio o svojim ljubavnim avanturama. Volele su ga žene, a i on njih - rekao je Dačić.

O optužbama StefanovićaČEKAM VUČIĆA DA RAZGOVARAMO O AFERIDačić nije želeo da komentariše izjavu ministra policije Nebojše Stefanovića da on i Pajtić govore isto.- Sačekaću da o tome razgovaram s premijerom Vučićem kad se vrati u zemlju, što je, uostalom, i on izjavio. Neki su pokušali da podmetnu da Vučić stoji iza svega, što je potpuna laž. Što bi to radio u danu susreta sa Angelom Merkel?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track