Ambasadori delili packe Rami, pohvalili reakciju Vučića
Foto: Tanjug

Predstavnici zemalja Kvinte o provokaciji albanskog premijera

Ambasadori delili packe Rami, pohvalili reakciju Vučića

Politika -
Oni su imali zajedničku ocenu da je odgovor srpskog premijera prilikom posete Rame Beogradu bio korektan, uzdržan i primeren

BEOGRAD - Ambasadori zemalja Kvinte pohvalili su reakciju premijera Aleksandra Vučića dok je albanski premijer Edi Rama dobio packe zbog provokacija.

Ambasadori Velike Britanije Denis Kif, Italije Đuzepe Manco, Nemačke Hajnc Vilhelm, SAD Majkl Kirbi, Francuske Kristin Moro, kao i šef delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport, koji su se juče sastali sa Vučićem i šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem, imali su zajedničku ocenu da je odgovor srpskog premijera prilikom posete Rame Beogradu bio korektan, uzdržan i primeren.

"Svim ambasadorima je apsolutno jasno šta je Rama uradio, što su mu nesumnjivo i preneli nezvaničnim putem, zbog čega je on juče u Preševu dramatično spustio loptu", kaže sagovrnik.

Premijer Vučić informisao je juče ambasadore zemalja Kvinte i ambasadora EU o poseti predsednika Vlade Albanije Edija Rame i posebno ukazao na provokaciju albanskog premijera tokom obraćanja medijima istakavši da je Srbija reagovala odlučno i istovremeno veoma uzdržano, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Svi ambasadori zaključili su da je, uprkos provokaciji Edija Rame, poseta bila istorijska i značajna za saradnju i stabilnost u regionu, navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track