ČEDA JOVANOVIĆ: Čestitam Vučiću, sramota da neki kandidati nisu uradili isto
Foto: Aleksandar Jovanović

Čestitka lidera LDP

ČEDA JOVANOVIĆ: Čestitam Vučiću, sramota da neki kandidati nisu uradili isto

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović čestitao je danas Aleksandru Vučiću pobedu na izborima za predsednika Srbije i ocenio da je "sramota kakva se nikad u Srbiji nije desila" što neki predsednički kandidati nisu učinili isto.

Jovanović je na konferenciji za novinare u sedištu LDP-a u Beogradu ocenio da je opozicija na "neozbiljan način" ušla u izbore za predsednika Srbije."Ovo su četvrti izbori iz kojih opozicija izlazi potpuno demolirana i na kojima nismo uspeli da definišemo jasan politički koncept kao alternativu onome što radi Aleksandar Vučić. Svi u opoziciji treba da se poliju kofom vode pre nego što počnu da fantaziraju o sebi kao o liderima", kazao je predsednik LDP.

ČEDA JOVANOVIĆ OŠTRO PO JANKOVIĆU: Nisam glasao za njega da bi on sad pravio stranku!

Foto: Fonet/Nenad Đorđević
Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Jovanović je kazao da "nema razumevanja" za one predsedničke kandidate koji su učestvovali u kampanji a do danas nisu smogli snage da priznaju rezultate izbora i čestitaju Aleksandru Vučiću i svim gradjanima koji su glasali. "To je nezrela reakcija. Vučić je na izborima dobio potvrdu nečeg što nije bilo sporno, nadam se da će imati razuma i pameti za onu vrstu politike koja je Srbiji potrebna", kazao je Jovanović.

Komentarišući rezultat Saše Jankovića, Jovanović je ocenio da su predsednički izbori predstavljali "uvod" u stvaranje još jedne stranke koju će predvoditi bivši zaštitnik gradjana."To je potpuno legitimno, ali je neko trebao to da kaže pre početka kampanje. Pružio sam podršku Jankoviću na početku kampanje, ali on nije želeo LDP", kazao je Jovanović, ocenivši da Janković "teško" može da postane lider opozicije "jer nema nikakvu politiku".

Komentarišući neusaglašenost broja birača i punoletnih građana u jedinstvenom biračkom spisku, predsednik LDP-a je kazao da je takvih problema "oduvek bilo"."Odluka o sredjivanju biračkog spiska ne može biti doneta ad hok.Trebalo je pre izbora razmišljati zašto taj spisak nije ažuriran", kazao je Jovanović.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

vesti 07.04

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track