ĐORĐE VUKADINOVIĆ: Pod maskom promene Ustava može doći do izbacivanja preambule o Kosovu
Foto: Fonet

Zahtevi poojedinih stranaka

ĐORĐE VUKADINOVIĆ: Pod maskom promene Ustava može doći do izbacivanja preambule o Kosovu

Politika -

BEOGRAD - Nezavisni poslanik sa liste Demokratske stranke Srbije (DSS) Đorđe Vukadinović ocenio je danas da se iza zahteva pojedinih političkih stranaka za promenu Ustava Srbije može kriti želja za izbacivanjem preambule da su Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije.

On je novinarima u Skupštini Srbije rekao da se DSS protivi promeni Ustava Srbije, a posebno preambuli o Kosovu i Metohiji.

"Pod maskom promene ustava i izmena politčkog sistema neki možda žele da izbrišu iz Ustava Srbije preambulu o Kosovu", dodao je on.

Foto: Stevan Jokić
Foto: Stevan Jokić

Vukadinović je kazao da u okviru postojećih rešenja u Ustavu Srbije dosta stvari može biti promenjeno, kao i da bi tema promene ustava trebalo da se nametne posle predsedničkih izbora.

Vukomanović: Nije jeres menjati Ustav

Poslanica Socijalističke partije Srbije Dijana Vukomanović izjavila je danas da je ta stranka spremna da razgovara o promeni Ustava Srbije ocenivši da nije nikakva, kako je navela, jeres menjati najviši pravni akt države.

Vukomanović u izjavi novinarima u Skupštini Srbije nije precizirala stavove socijalista o promeni Ustava Srbije, ali je ukazala da je Slovenija tokom evropskog puta dva puta menjala ustav.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Ona je dodala i da o tome treba razgovarati ozbiljno i u kontinuitetu, kao i da su socijalisti spremni da saslušaju predlog ostalih stranka.

"To je kontinuirani dijalog i nije nikakva jeres menjati Ustav Srbije", kazala je Vukomanović.

Prema njenim rečima, promena ustava nije nikakava specifičnost Srbije jer su ga i druge države menjale.Podeli vest sa prijateljima:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track