(FOTO I VIDEO) HAOS U PRIŠTINI: Neredi se iz parlamenta preselili na ulice
Foto: Twitter

Sukob policije i demonstranata

(FOTO I VIDEO) HAOS U PRIŠTINI: Neredi se iz parlamenta preselili na ulice

Politika -
PRIŠTINA - Kosovska policija je saopštila da je u današnjim neredima u Prištini oštećeno šest vozila i da je uhapšeno troje nasilnih demonstranata.

Haos iz kosovskog parlamenta se nakon nekoliko sati preneo i na prištinske ulice gde su građani, od jutros okupljeni ispred zgrade Skupštine, kamenjem gađali policiju.

Na sajtu Policije Kosova precizira se da je u neredima u Prištini oštećeno pet službenih vozila, od kojih je jedno zapaljeno, kao i jedno civilno.

Demonstranti su, kako se dodaje, tokom protesta bacali molotovljeve koktele na jedno blindirano vozilo i na dva patrolna, a neki su pokušavali da blokiraju saobraćaj u Prištini uz upotrebu vozila i kontejnera.

Trojica nasilnih demonstranata lišeni su slobode, navodi se u saopštenju.

Pristalice opozicije su nakon saznanja da je počelo skupstinsko zasedanje bez prisustva opoizicije, prvo gađali kamenicama prozore na zgradi parlamenta, a potom i da dovlače kontejnere, javili su prištinski mediji.

Kamenice su zatim usmerili i ka pripadnicima policije kojima su u pomoć pritekli specijalci.

Policija i specijalci zajedničkim snagama potiskuju građane ka centralnom gradskom trgu Maka Tereza i sporednim gradskim ulicama.

Kosovska opozicija se protivi formiranju Zajednice srpskih opština i Sporazumu o demarkaciji granice sa Crnom Gorom, opozicioni poslanici su i danas aktivirali suzavac u Skupštini Kosova, a na ulicama pristalice opozicije i danas su organizovale nasilne demonstracije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track