(FOTO I VIDEO) RAT U PRIŠTINI: Zasuli policiju kamenicama, molotovljevim koktelima i farbom
Foto: AP

Zbog nereda centar grada u oblaku suzavca

(FOTO I VIDEO) RAT U PRIŠTINI: Zasuli policiju kamenicama, molotovljevim koktelima i farbom

Politika -
PRIŠTINA - Šest policajaca je povređeno, od kojih dvoje teže u sukobu sa demonstrantima koji su u Prištini na policiju bacili crvenu farbu i obojili im štitove, a policija im je odgovorila suzavcem.
1 / 8 Foto: AP

Prema saopštenju kosovske policije, u sukobima je povređen i jedan demonstrant i 6 policajaca, od kojih su dvoje u teškom stanju. Takođe, uhapšene su dve osobe.

Unutar parlamenta opozicija je ponovo pokušala da uđe u salu tokom trajanja sednice, a pošto im to nije pošlo za rukom, suzavac su aktivirali u hodniku ispred, javila je KosovaPres.

Pre toga, na samom početku sednice, ona je prekinuta jer je opozicija bacila suzavac u salu i prskala biber sprejom ministre.

Novinarka “Kosovapress” je javila da je poslanica Albulena Hakshiu izgubila svest.

13.50 Haradinaj: Pokušaj hapšenja Kurtija doveo do sukoba

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj saopštio je danas da je policija pokušala da uhapsi osnivača Samoopredjeljenja Albina Kurtija dok je zajedno sa opozicionim poslanicima izlazio iz Skupštine, prenela je Koha.net. "Policija je htela ponovo da uhapsi Kurtija, i zbog toga je u tom trenutku i došlo do sukoba sa policijom", rekao je Haradinaj. On je dodao da je što se opozicije tiče za danas je sve gotovo.

13.30 Bacili molotovljeve koktele

Portparol policije Baki Kelani izjavio je da su demonstranti ispred zgrade parlamenta danas, osim čvrstih predmeta, na policajce bacali i molotovljeve koktele, ta da su dve osobe uhapšene, objavila je Koha.net. "Osim raznih čvrstih predmeta koje su bacali, demonstranti su bacali na policiju i molotovljeve koktele. Takođe su oštetili i policijska vozila od kojih je jedno teško oštećeno baš molotovljevim koktelom", rekao je Kelani. On je dodao da je šest pripadnika policije zatražilo ljekarsku pomoć u Univerzitetskom kliničkom centru Kosova u Prištini. Takođe je rekao da je jedan policajac zadobio teške povrede glave.

Evo i kako su poslanici opozicije pokušali opet da prekinu sednuicu Skupštine Kosova na kojoj se usvaja budžet za 2016. godinu, ali ih je u tome sprečilo obezbeđenje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track