GOJKOVIĆEVA O NOVOM MANDATARU: Srbija će u junu dobiti premijera
Foto: Marina Lopičić

Vučić polaže predsedničku zakletvu 31. maja

GOJKOVIĆEVA O NOVOM MANDATARU: Srbija će u junu dobiti premijera

Politika -

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković očekuje da u junu Srbija dobije novog premijera.

Gojković je pojasnila da novoizbrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić 31. maja treba da položi zakletvu pred Narodnom skupštinom, jer je to datum kada je i Tomislav Nikolić pologao zakletvu.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

"Tim danom predstaje njegov mandat kao predsednika vlade. Potrebno je da da ostavku i time počinje da teče rok od 30 dana za njegov predlog parlamentu Srbije i davanje mandata novom mandatarom", rekla je Gojković.

Kako kaže, predsednik države, kada parlament bude konstatovao njegovu ostavku, ima rok da održi konsultacije sa parlamentarnim strankama i poveri mandat nekom ko je obezbedio većinu.

OGLASILA SE ANA BRNABIĆ: Evo šta kaže o navodima da će biti NOVI PREMIJER

"U parlamentu postoji stabilna većina, sve stranke koje su stale uz SNS, koje su stale uz kandidaturu Vučiću , tako da očekujem da u junu mesecu dobijemo mandatara", rekla je ona.

Upitana da li ima ideju ko bi mogao da bude novi premijer, ona je rekla da "nije bezidejna kao političar", ali da je sve u rukama predsednika države.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

"Biće političkih konsultacija da bi od 1. juna imali jasniju sliku ko je ličnost koja će nastaviti reformski kurs", kazala je Gojković.

ALEKSANDAR VUČIĆ: Ako pobedimo, odluka o premijeru u aprilu ili maju

(Tanjug/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track