ČESTITKE VUČIĆU SA SVIH STRANA: Strani zvaničnici pozdravljaju nastavak reformi u Srbiji
Foto: Zorana Jevtić

Osnažena perspektiva Srbije

ČESTITKE VUČIĆU SA SVIH STRANA: Strani zvaničnici pozdravljaju nastavak reformi u Srbiji

Politika -

BEOGRAD - Evropski komesar za proširenje Johanes Han čestitao je lideru Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću pobedu na vanrednim parlamentarnim izborima izrazivši nadu da će snažnu podršku građana iskoristiti na odgovoran način koji će ojačati evropsku perspektivu Srbije.

Čestitam Vučiču na izbornoj pobedi i radujem se saradnji sa valdom pod njegovim vodjstvom u procesu pristupanja Srbije EU, napisao je Han na Tviteru.

On je ocenio da snažna vlada može da sprovede reforme koje su neophodne i dobre za budućnost zemlje, njenu ekonomiju i građane.

Čestitka i od Merkelove

Lider SNS Aleksandar Vučić izjavio je večeras da mu je nemačka kancelarka Angela Merkel čestitala na izbornom rezultatu.

Vučić je dodao da mu je čestitala kancelarka Nemačke Angela Merkel, dok je upitan o čestitkama iz Hrvatske ponovio da je bilo propuštenih poziva, ali "da te brojeve ne zna".

Kurc čestitao na ćirilici

Austrijski šef diplomatije Sebastijan Kurc čestitao je večeras izbornu pobedu Aleksandru Vučiću, uz poruku da se raduje daljoj saradnji, te da se nada brzom napretku Srbije na putu u EU.

Bosić: Republika Srpska pozdravlja napredak Srbije

Predsednik Srpske demokratske stranke (SDS) Republike Srpske Mladen Bosić čestitao je lideru Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću pobedu na parlamentarnim izborima u Srbiji.

"Građani Srbije i ovaj put su podržali vašu politiku, koja se pokazala doslednom na planu očuvanja državnog subjektiviteta Srbije i interesa našeg naroda. Svaki napredak u Srbiji, nas u Republici Srpskoj posebno raduje i zato Vam želimo da uspete u zacrtanim ekonomskim i socijalnim reformama i pridobijanju što većeg broja prijatelja na međunarodnoj sceni", stoji u čestitki Bosića.

(Agencije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track