IBRAN MUSTAFIĆ: Neprihvatljivo uslovljavanje komemoracije u Potočarima puštanjem Orića
Foto: Profimedia

Privatizacija tragedije

IBRAN MUSTAFIĆ: Neprihvatljivo uslovljavanje komemoracije u Potočarima puštanjem Orića

Politika -
Kakve veze ima hapšenje Orića i komemoracija? To nema nikakve veze! I kakve veze imaju žrtve i Naser Orić? On može biti samo jedan od sukrivaca za toliki broj žrtava, rekao je Mustafić

Ratni predsednik Izvršnog odbora Skupštine opštine Srebrenica Ibran Mustafić ocenio je da je potpuno nelogično otkazivanje komemoracije stradalim Bošnjacima u Srebrenici ukoliko Orić ne bude pušten na slobodu do 30. juna.

"Kakve veze ima hapšenje Orića i komemoracija? To nema nikakve veze! I kakve veze imaju žrtve i Naser Orić? On može biti samo jedan od sukrivaca za toliki broj žrtava. Njega sada predstavljaju kao žrtvu. Mene on apsolutno ne zanima. Ovo što čine oni prema ovim šačicama kostiju je neprihvatljivo", ističe Mustafić, dodavši da se kao čovek koji je preživeo Srebrenicu stidi nad svim što se događa.

On je rekao da su Memorijali centar u Potočarima i komemoracija žrtvama doslovno privatizovani od jedne grupe ljude koja se ponaša kao da su te žrtve njihova privatna svojina.

Mustafić ističe da je politika od žrtava sve preuzela. "Svelo se na jednu grupu profitera i oficijelne politike pod pokroviteljstvom SDA. Ćamila Durakovića ne treba više tretirati kao načelika opštine Srebrenice već kao privatnog advokata Nasera Orića", rekao je Mustafić.

Naser Orića nalazi se u ekstradicionom pritvoru nakon hapšenja u Bernu 10. juna po potjernici Srbije zbog sumnje da je izvršio ratne zločine nad srpskim stanovništvom u Srebrenici 1992. godine.

Organizacioni odbor za obeležavanje 20 godina od stradanja Bošnjaka u Srebrenici zaključio je danas da ukoliko Orić ne bude pušten na slobodu do 30. juna, sve planirane aktivnosti za 11. jul biće odložene.

Organizacioni odbor zatražio je od vlasti BiH da odmah stupe u kontakt i sastanu se sa organima Švajcarske te da problem hapšenja Orića bude pozitivno rešen".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track