KARIĆ: Vučić će biti predsednik, dajte mu OVLAŠĆENJA kao Trampu da OPORAVI SRBIJU!
Foto: Dado Đilas, Marina Lopičić, Kevin Lamark

Lider pokreta Snaga Srbije za Kurir

KARIĆ: Vučić će biti predsednik, dajte mu OVLAŠĆENJA kao Trampu da OPORAVI SRBIJU!

Politika -

Biznismen ističe da cela zemlja treba da se ujedini i podrži premijera, za koga kaže da je pravi državnik i da jedini može da pobedi u prvom krugu

Bogoljub Karić, biznismen i lider Pokreta snaga Srbije, za Kurir kaže da nema dilemu kad je reč o kandidatu za predsedničke izbore i poručuje da cela zemlja treba da se ujedini i podrži premijera Aleksandra Vučić jer jedini pobeđuje u prvom krugu!Karić je mišljenja da novi predsednik Srbije ne bi trebalo da ima samo protokoralnu funkciju, kao sada, već da treba da mu se daju ovlašćenja kao predsedniku Amerike.Uvesti predsednički sistem- Ne radi se ovde samo o Vučiću, za koga garantujem da pobeđuje u prvom krugu! On je državnik i za ovu zemlju je uradio kao nijedan premijer u poslednjih 30 godina. Od Tita nismo imali ovakvog državnika, a tako ga dočekuju i u Francuskoj, Nemačkoj, Rusiji, Kini, Indiji... Građani Srbije svog predsednika biraju na izborima, neposredno. I zato treba se uvede predsednički sistem, kao što je u Americi, Rusiji, Francuskoj. Predsednik, ili ako hoćete Vučić, kad pobedi u prvom krugu, treba da ima ista ovlašćenja kao i Donald Tramp - smatra Karić i dodaje:- Sistem u zemlji moramo da menjamo od vrha nadole, zato i predlažem šira predsednička ovlašćenja. Eto, vidite, kao što rade Tramp i Putin...Na pitanje zašto ne želi da se kandiduje za šefa države, Karić odgovara da je glupo i besmisleno rasipati snagu, te da je njegova poruka da svi treba da se udruže oko zajedničkog kandidata kako bi pokazali i regionu i svetu da smo jedinstveni.- Nijedan premijer Srbije za mojih 63 godine nije uložio ovoliko energije i ljubavi da učini Srbiju modernom. Moramo da damo maksimalnu podršku čoveku koji hoće da radi, koji voli da radi i ostvaruje neverovatne rezultate. Ali mi smo Srbi svi sumnjičavi, nikome ne verujemo. Ono što je čisto belo mi kažemo da je sivo. Moramo svima oko nas, Hrvatima, Albancima, Bosancima, da pokažemo da smo jedinstveni - ističe lider Pokreta snaga Srbije.Veruje u sebeBiznismen je samouveren, pa ističe da ne priča prazne priče, već da on i njegova stranka Aleksandru Vučiću mogu da donesu, ni manje ni više, nego milion glasova na izborima:- Imam milion glasova zatvorenih očiju. Na izborima 2004. godine za samo 28 dana kampanje osvojio sam 700.000 glasova. A tada nije bilo ni Fejsbuka niti ičeg sličnog.

Premijer Vučić o izborima i rivalima

POLITIKA OPOZICIJE JE MRŽNJA PREMA MENI! Premijer Aleksandar Vučić rekao je da ne želi da odgovara na napade opozicionih lidera, ali da u njihovim nastupima nije video nikakvu političku ideju osim mržnje protiv njega i napada na rezultate Vlade. Vučić je rekao da je u utorak uveče, „do duboko u noć“, gledao televizijske emisije u kojima su predstavnici opozicije gostovali, ali da „nije imao bogzna šta da vidi“.- Neki me mrze, neki me ne vole, neki ne znaju šta bi izgovorili osim mog imena, ali od politike malo šta sam imao da čujem, a neka građani procene sami - rekao je Vučić.Premijer je zamolio novinare da mu kažu da li su čuli nešto zanimljivo iz programa ili ideja opozicije, ali je ocenio da to neće biti moguće jer ničega zanimljivo nije ni bilo.- Mi ćemo da nastavimo da guramo zemlju napred... Sprdali su se sa ovim projektom („Beograd na vodi“, prim. aut.), a pogledajte kakve veličanstvene zgrade niču. Srbija u januaru ima 19 milijardi dinara suficita, što je 11,3 puta više od plana, a prihodi su veći za šest milijardi, i to bez dodatnih davanja - rekao je Vučić.

O drugim kandidatima

NE TROŠITE PARE UZALUDKarić ima poruku i za druge kandidate.- Ne trošite pare za kampanju kad je predsednik već poznat. Predlažem kandidatima, mojim prijateljima, da ne špartaju po Srbiji i ne habaju đonove. Bolje im je da čuvaju pare, ionako je ekonomska kriza - našalio se Karić.

O RusijiPUTIN ZBOG VUČIĆA OTVORIO VRATAKarić navodi da je Vučić kao predsednik Vlade za nepune dve godine otvorio vrata Kremlja i pridobio predsednika Rusije Vladimira Putina.- Putin je doslovce rekao ovako: „Sve što Srbija proizvede, izvolite i prodajte u Rusiji.“ I ne samo to, spreman je i da finansira srpsku proizvodnju. E, to je Putin poručio Vučiću. A to nije mala stvar, već ogromna - navodi naš sagovornik.

Poklon dodatak Gurman

DANAS U KURIRU: Mafini za svaku priliku!

U današnjem poklon dodatku Gurman pronaći ćete najbolje recepte za slatke i slane mafine, minijaturne slatkiše, mediteranske kolačiće.

Pored toga, saznaćete sve o novoj akciji koju vam pripremaju Kurir i Delimano.

Ne propustite najbolju zbirku recepata i kulinarskih saveta.

Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja