NIKOLIĆ ZA KURIR: Spomenik Slobi bi nas ujedinio, ali mene niko ništa ne pita!

Predsednik o rehabilitaciji Miloševića

NIKOLIĆ ZA KURIR: Spomenik Slobi bi nas ujedinio, ali mene niko ništa ne pita!

Politika -

Spomenik ne sme da deli Srbiju, već da je ujedinjuje, a oni koji skrnave sve po Srbiji ne bi ostavili na miru ni njegov spomenik, poručuje Nikolić

Predsednik Tomislav Nikolić još nije raščistio sa sobom dilemu koja se poslednjih dana nametnula u Srbiji - da li pokojnom Slobodanu Miloševiću, posle tumačenja dela javnosti da prema presudi iz Haga nije odgovoran za zločine u BiH, treba podići spomenik, što su najavili socijalisti!

Nikolić u razgovoru za Kurir otvoreno kaže da ga o tome, kao ni o spomenicima drugim ličnostima iz prošlosti, niko nije ni pitao.Najpre je objasnio da to i nije u njegovoj moći.- To je u nadležnosti gradske komisije za imenovanje ulica i postavljanje spomenika. A odgovor na to daje i Vulinovo ministarstvo. Nije to u nadležnosti predsednika Republike - rekao nam je Nikolić. Na pitanje kakav je njegov lični stav o tome, rekao je:- Niko me dosad nije pitao, a postavljeno je na stotine spomenika. O tom spomeniku razmišljam kao i o svakom drugom, nema razlike.Upitan šta to konkretno znači, odnosno šta danas misli o politici Slobodana Miloševića i da li bi imao nešto protiv da on ipak dobije spomenik, Nikolić je priznao da ima dilemu.- Podeljen sam, kao i cela Srbija, između za i protiv. Podržavao sam njegovu borbu i osuđivao ga kad se povlačio bez razloga. Spomenik ne sme da deli Srbiju, već da je ujedinjuje. Oni koji skrnave sve po Srbiji ne bi ostavili na miru ni spomenik Slobodanu Miloševiću - rekao je predsednik za Kurir.Podsetimo, posle tumačenja dela javnosti da Milošević nije odgovoran za zločine u Bosni i Hercegovini, što proizilazi iz presude Radovanu Karadžiću, socijalisti su odmah izašli s idejom da pokojnom šefu njihove stranke treba podići spomenik i dati ulicu, o čemu je Kurir prvi pisao. Najpre su to zatražili počasni predsednik SPS Milutin Mrkonjić i lider te stranke Ivica Dačić, što je pokrenulo pravu buru u javnosti.- Svi smo znali da Milošević nije kriv. On treba da dobije ulicu i spomenik u Beogradu. Ja ću to da zatražim na njegovom grobu za njegov rođendan 20. avgusta - rekao je Mrkonjić za Kurir.To je odmah podržao i Dačić. Na pitanje da li bi Miloševiću trebalo da se podigne spomenik, odgovorio je:- Svakako da treba. Podržavam ideju, a o svemu ostalom treba razgovarati.

Džefri NajsNEČASNI POKUŠAJI REHABILITACIJE MILOŠEVIĆAU procesu Radovanu Karadžiću nije suđeno i Slobodanu Miloševiću, te su nečasni i neosnovani pokušaji da se Milošević rehabilituje vađenjem jedne rečenice iz konteksta, kazao je za Radio Slobodna Evropa nekadašnji glavni tužilac na suđenju bivšem predsedniku Jugoslavije u Hagu Džefri Najs. On smatra da su takvi navodi britanskog novinara Nila Klarka „verovatno deo kampanje orkestrirane iz Srbije - i moguće je iz Rusije - da se Milošević oslobodi krivice 10 godina nakon smrti“.

U štampanom izdanju KURIRA pročitajte:

RADIKALNO GOLO: Šešeljeva funkcionerka u seks-skandalu!

MONSTRUM IZ NOVOG SADA: Ubio sam bebu da ne bude siroče!

MRKONJIĆ: Vlast da vrati Miri Marković sve što joj je uskraćeno!

SALVETA PLESALA S POTPREDSEDNIKOM SAD: Bajden je pravi gospodin, tri puta smo se izljubili

LJUBAVNI TROUGAO: Ružica i Gastoz se krešu u Grčkoj!

ŽIVOTNA DRAMA Ispovest Damira Štefaneka: Moj Davor je jači i od epilepsije

Poklon dodatak

DANAS UZ KURIR: Kolači od sezonskog voća

Gurman donosi 17 vrhunskih recepata

U današnjem poklon dodatku koji dobijate uz Kurir naći ćete recepte za fantastične slatkiše od sezonskog voća koje možete da pripremite bez velikog truda.

Na vama je samo da kupite voće koje volite i da uz pomoć jednostavnih uputstava iz Kurirovog dodatka pripremite poslastice koje volite: pite, savijače, kolače od dizanog testa ili torte.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track