POBUNA PROTIV VUČIĆA U SNS: Neće da glasaju za Gašićevu smenu!
Foto: Zorana Jevtić, Marina Lopičić

Ne poštuju odluku premijera

POBUNA PROTIV VUČIĆA U SNS: Neće da glasaju za Gašićevu smenu!

Politika -
Poslanik SNS Vladimir Đukanović otvoreno najavio da neće glasati za smenu ministra odbrane, kruševački naprednjaci u sukobu s vrhom stranke

BEOGRAD - Značajan broj naprednjaka ne miri s čvrstom odlukom lidera SNS i premijera Aleksandra Vučića da smeni ministra odbrane Bratislava Gašića, saznaje Kurir. Razdor među naprednjacima još više dobija na težini imajući u vidu da je Vučić najavio da će Gašić biti smenjen čak i po cenu da on više ne bude premijer!Pojedini poslanici SNS otvoreno su najavili da u Skupštini neće glasati za Gašićevu smenu, dok su u kruševačkom odboru naprednjaka čak optužili tajkune i novinarku koju je uvredio da su izazvali njegov skandalozni prostakluk!Komentarišući mogućnosti da parlament ne izglasa Gašićevu smenu, Vučić je naveo da bi to značilo da više nema podršku Skupštine i da u tom slučaju on ne bi mogao da bude premijer.- Ili će parlament prihvatiti predlog, ili ja neću biti premijer - bio je jasan premijer.Poslanik Vladimir Ðukanović prvi je koji je javno potvrdio da neće poslušati Vučića.- Neću da glasam za Gašićevu smenu dok traje bestidna kampanja, pa makar me izbacili iz stranke, jer ne želim da šutiram čoveka na zemlji. Ostalim kolegama na savest, kako oni odluče - kaže Ðukanović.Prema njegovim rečima, u pozadini, kako je rekao, kampanje protiv ministra odbrane jeste napad na Vladu Srbije.- Oni koji vode kampanju samo žele da žestoko udare na Gašića, a preko njega i na Vladu Srbije i premijera Aleksandra Vučića - tvrdi Ðukanović.

Kamen Vladi oko  vrata...  Aleksandar  Vučić i Bratislav Gašić
Kamen Vladi oko vrata... Aleksandar Vučić i Bratislav Gašić

Izvor Kurira blizak naprednjacima tvrdi da Ðukanović nije jedini koji ne želi da glasa za smenu Gašića.- U vrhu SNS nameravaju da izbegnu da se ova tema uopšte i nađe u parlamentu jer će taj skandal verovatno otvoriti i druge Gašićeve afere. Ali sve i da se glasa u Skupštini, značajan broj poslanika SNS neće podržati njegovu smenu - otkriva naš izvor.Podrška Gašiću stigla je i od kruševačkog odbora SNS. Naime, tamošnji funkcioner naprednjak Ivan Manojlović tim povodom sazvao je konferenciju za novinare, na kojoj optužio novinarku B92 Zlatiju Labović da ju je tajkunsko-mafijaški lobi instruisao da klekne ispred Gašića i isprovocira ga!- Odavno nije tajna da je tajkunsko-mafijaški lobi platio nekoliko miliona evra da se skloni Bratislav Gašić - uveravao je Manojlović.

Tera po svome... Đukanović
Tera po svome... Đukanović

On je, potom, „objasnio“ kako se dogodio skandal i Gašićeve reči da „voli novinarke koje lako kleknu“. Naime, Manojlović je indirektno optužio novinarku da je isprovocirala Gašićevu reakciju.- Kako biste se vi osećali da neko bude u tom položaju dok gledate pravo u kamere? - rekao je. Od njegove izjave se ogradila centrala SNS.Direktor Transparentnosti Srbija Vladimir Goati kaže da je nesložnost SNS kada je reč o Gašiću očigledna.- SNS će o pitanju smene biti nehomogena - smatra on.

Đorđe VukadinovićNAPREDNJACI KAO NJUZ NETPolitički analitičar Ðorđe Vukadinović smatra da objašnjenje naprednjaka deluje kao da je prepisano s Njuz neta.- Naučno-fantastične izjave funkcionera i branitelja SNS u poslednje vreme prevazilaze i maštu i imaginaciju čak i najboljih komičara i satiričara u Srbiji. Ovo je ogromno priznanje za sve kritičare vlasti i za taj imaginarni tajkunsko-mafijaški lobi, kojima se priznaju natprirodna svojstva - sposobnost da predvide i izazovu izjavu ministra Gašića u pomenutoj situaciji - kaže Vukadinović.

Reakcije na odbranu GašićaSanda Rašković Ivić (DSS)NEMA VEZE SA ŽIVOTOMTo stvarno nema veze sa životom. Vlast ne preza ni od čega, pokazuje sve bahatiji i sve bezobrazniji odnos prema novinarima, a odnosi se prema građanima kao da smo svi mentalno retardirani. To je u stvari zamena teza, kada se onaj ko progoni, pravi da je progonjen.Janko Veselinović (Pokret Preokret)ISPOD DOSTOJANSTVAČinjenica je da oni to saopštenje nisu mogli da daju a da za njega ne znaju Gašić i Vučić. Oni sada optužuju novinarku da je ona isprovocirala ministra i da je ona kriva, što je ispod svakog moralnog dostojanstva. Ovo je sada samo dodatni problem pored onoga što se desilo.Jovan Marković (DS)LICEMERJENeverovatan bezobrazluk i vređanje inteligencije običnih ljudi. U svom licemerju potpisnici ovog saopštenja ne biraju način i sredstva kako da dodatno pogaze dostojanstvo ne samo gospođe Labović već i svih građana Srbije, koji su se sa gađenjem odredili prema ovom događaju.

Super šansa DŽOKEROM DO POPUSTA: Veliko finale Kurir i Đak akcijeDanas u Kuriru dobijate džoker sličicu i još jedan poklon talon za kupovinu sa 50% popusta u ĐakuUkoliko vam na talonu nedostaje jedna sličica, danas u Kuriru poklanjamo džoker sličicu koju možete da zalepite na slobodno polje na talonu. Takođe, ukoliko ste redovno skupljali sličice i samo vam talon nedostaje, u današnjem izdanju Kurira poklanjamo vam i talon. Zbog velikog interesovanja čitalaca, za one koji su se kasnije uključili u akciju, 11. i 12. decembra objavićemo još dve ekstra džoker sličice, koje mogu da se zalepe na bilo koje prazno polje na talonu!Uz Kurir i Đak nema zime!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track