PREDSEDNICA DSS Nezavisno Kosovo je propali projekat

PREDSEDNICA DSS Nezavisno Kosovo je propali projekat

Politika -

BEOGRAD - Predsednica poslaničke grupe Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić izjavila je danas da je nezavisno Kosovo propali projekat, kako je rekla, SAD.

Ona je, na sastanku sa specijalnim savetnikom predsednika SAD Čarlsom Kapčanom organizovanim na poziv američkog ambasadora Kajla Skota, rekla da u Srbiji postoji antiameričko raspoloženje, zbog bombardovanja i postavljanja SAD tokom 90-ih.

"SAD su u Prvom i Drugom svetskom ratu bile saveznice Srbije, a krajem dvadesetog veka su, umesto Srbije i Srba, izabrale Albance, tačnije albansku mafiju da im bude parnter na Balkanu. SAD se, po priznanju Viktorije Nuland, za nezavisnost Kosova zalažu već 20 godina", rekla je Rašković Ivić, saopšteno je iz DS S.

Prdsednica DSS tvrdida je skoro 90 odsto građana Srbije odlučno protivi priključenju Srbije u NATO, jer su rane od bombardovanja još žive i bolne, a time bi se zamerili i Srbiju učinili metom islamskih terorista.

DS S smatra da je sloboda medija u Srbiji jako ugrožena i da se institucije ozbiljno urušavaju što govori o slabosti demokratskih procesa, a da tabloidizacija društva i poplava tabloidnih vesti daje lažnu sliku demokratije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track