OPET CIRKUS U PARLAMENTU  Vukadinović izašao i poslao poljubac Vučiću
Foto: Stefan Jokić

Skupština Srbije

OPET CIRKUS U PARLAMENTU Vukadinović izašao i poslao poljubac Vučiću

Politika -


Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković saopštila je tokom sednice da je poslanik DSS Đorđe Vukadinović napustio salu i pritom poslao poljubac mandataru.

Gojkovićeva je dodala i da je Vukadinović ostavio svoju poslaničku karticu i zamolila je da se ista ukloni.Odlasku Vukadinovića prethodila je rasprava sa mandatarom Aleksandrom Vučićem koji ga je optužio da je uzimao novac iz Državne lutrije Srbije, kao i da se predstavljao kao Vlah kako bi ušao u skupštinu. Vukadinović je mandataru poručio da je "on sa svojim saborcima prodao veru za večeru i da koliko god želi da liči na Merkelovu ili Putina, najviše asocira na Kaligulu i Nerona". U raspravu se umešao i lider SRS Vojislav Šešelj koji je izjavio: "Svi smo mi pomalo Vlasi, jer su ih Srbi zatekli na ovim prostorima i došlo je do asimilacije. Naša fonetika se razlikuje od ruske i više liči fonetuku romanskih jezika. Molim vas da se Vlasi poštuju kao naši preci. A Vukadinović se izjašnjavao kao Vlah iz koristoljublja". Nakon toga Vukadinović je napustio skupštinsku salu.

Foto Printskrin
Foto Printskrin

Vukadinović je rekao da je njegovo napuštanje sale i slanje poljubaca mandataru bila sponatana reakcija na očigledno verbalno i političko nasilje mandatara i vladajuće većine u Skupštini Srbije.

Vukadinović je novinarima rekao da vlast beskonačno napada, kleveće i vređa opoziciju, ne dajući joj šansu da odgovori, čak ni kroz repliku koja traje svega dva minuta.

"Poljupci su bili ironični, nisu bili izraz ljubavi, ali taj gest je značio i da nemam ništa lično protiv njega (Vučića)", rekao je Vukadinović.

On je kazao da će se u salu vratiti kada bude glasanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track