SAŠA JANKOVIĆ: Srbija je talac frakcijskih podela među radikalima
Foto: Marina Lopičić

Bivši ombudsman o razdoru u državnom vrhu

SAŠA JANKOVIĆ: Srbija je talac frakcijskih podela među radikalima

Politika -

BEOGRAD - Dolazimo do situacije da je Srbija praktično talac frakcijskih podela u onome što bih ja nazvao Srpska radikalna stranka i pri tome je sasvim jasno da postoji značajan uticaj nekog stranog faktora, izjavio je Saša Janković, koji je najavio kandidaturu za predsednika Srbije.

Janković je Tomislava Nikolića, Aleksandra Vučića i Vojislava Šešelja uporedio sa porodicom Topalović u kojoj svako u nekom momentu kaže: "Hoću svoj deo, nećete da me prevarite".

Srbija je jednostavno talac ljudi koji znaju samo da dele plen i ne znaju šta je država. Pošto plena nema dovoljno, počeli su da se svađaju između sebe i sada ugrožavaju bezbednost građana i države, konstatovao je Janković.

Janković je ocenio da je politička situacija u Srbiji potpuno neizvesna i da ne postoje nikakva pravila."Aleksandar Vučić je najmanje deset puta javno rekao da neće biti kandidat, a ipak jeste. Da li će biti parlamentarni izbori, gradski... Oni se sa državom igraju i potpuno je jasno šta su oni, a sada je samo pitanje šta smo mi", smatra Janković.

On je istakao da se postavlja pitanje da li u Srbiji postoji dovoljno ozbiljna, čvrsta grupa organizacija, političkih i nepolitičkih, koja će da zaustavi agoniju na sadašnje stanje i da povrati vladavinu zakona.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

EKSKLUZIVNO: Nikolićevo PISMO Vučiću!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track