ŠEF DRŽAVE KRIJE SE IZA SUPRUGE: Toma tera ženu u zatvor?!
Foto: Fonet Nenad Djordjevic

Šta uradi

ŠEF DRŽAVE KRIJE SE IZA SUPRUGE: Toma tera ženu u zatvor?!

Politika -
Dok mediji ukazuju na moguću trgovinu uticajem u fondaciji prve dame jer novac daju tajkuni, Nikolić sve svaljuje na suprugu - ako je nešto protivzakonito, odgovaraće Dragica

BEOGRAD - I dok mediji ukazuju na moguću trgovinu uticajem kroz fondaciju prve dame - da li su tajkuni koji su dali novac dobili neku uslugu zauzvrat - Tomislav Nikolić, predsednik Srbije, džentlmenski se sakrio iza supruge i sve svalio na nju, pa je tako poručio da, ako ima nečeg protivzakonitog, odgovaraće Dragica Nikolić!Iako ti tajkuni daju novac zbog njegovog imena i prezimena, a ne zbog njegove supruge, do pre godinu i po domaćice iz Kragujevca - Nikolić je moguću odgovornost svalio na suprugu.- Prema propisima Srbije i EU, oni koji doniraju novac u dobrotvorne svrhe imaju pravo da to čine anonimno. Svaki iznos koji je uplaćen proverava se u Republičkoj upravi za sprečavanje pranja novca. Fondacija neće stati, to je dug moje porodice Srbiji. Ako ima nešto protivzakonito, odgovaraće Dragica Nikolić - objasnio je Nikolić kako stoje stvari u intervjuu Večernjim novostima.Prema rečima Dušana Janjića, Nikolić se u pomenutoj situaciji poneo tipično srpski - sakrio se iza žene.- Tipično srpski, pobegni iza žene. Ukoliko nečeg bude protivzakonitog, odgovaraće i Fondacija i Dragica, ali to se ne radi tako. To spada u taj mačo mentalitet. Nikoliću je posao da inicira da se sredi zakonodavstvo u oblasti fondacija, a ne da se krije iza žene - kaže Janjić, dok Zoran Stojiljković, profesor na FPN, kaže da je ova fondacija ušla u zonu trgovine uticajem, te su - hteli oni to ili ne - došli u situaciju da im se novac ulaže na taj način.- To što svoju suprugu ne izuzima iz odgovornosti meni je u redu - navodi on.Kurir je u više navrata pisao o donacijama tajkuna Dragici Nikolić, a jedan od većih darodavaca je i Miroslav Bogićević, uhapšeni vlasnik „Farmakoma“. Fondacija je 2013. godine imala poslovni prihod od 118.000 evra, dok se u ovoj godini prihod povećao za čak 57 puta - iznosio je sedam miliona evra!

Šorka Šef države udario na kabinet u Nemanjinoj 11 NIKOLIĆ: BIĆEMO PRED IZBOROM EU ILI KIM! MIHAJLOVIĆEVA: TOMO, OBJASNI ODAKLE TI TONikolić je kazao da zna da ćemo se naći pred izborom ili Kosovo, ili Evropa, da što pre treba da postignemo nacionalni koncenzus o tom pitanju i da je vreme da o tome razgovara s Vučićem.- Ne bih učestvovao u vlasti koja bi priznala nezavisnost KiM - kazao je Nikolić. Na pitanje da li smatra da bi i Vlada u tom slučaju pošla za njim rekao je:- Ne mora da pođe za mnom. Pošla bi za svojim ustavom.Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović tvrdi da Vlada nema ovakva saznanja i da ulazak u EU nije uslovljen priznavanjem Kosova.Mi radimo sve da bi se u Srbiji živelo bolje i od stalnog sumornog nepoverenja i pesimizma mislim da je važnije da svi zajedno radimo za bogatu i srećnu Srbiju. A ako je to stav našeg predsednika, onda verujem da će nam objasniti, kao što, moram priznati, nismo znali da će Rama onako nediplomatski da se ponaša prilikom posete, a predsednik je rekao da je znao. Ako je znao, što to nije rekao ranije, nego kad se već desilo - kazala je ona.NikolićKRIMINALCI DA IDU U ZATVOR, A NE NEPOPULARNI TAJKUNIŠef države je, na pitanje da li je njegov stav da ne bi hapsio tajkune zapravo packa Vučiću, rekao da nije, već da bi on, da je premijer, angažovao takozvane tajkune da svako od njih razvija neki zapušteni deo Srbije:Vlada je imala drugi koncept, pa šta? Jesam li nešto rekao protiv tog koncepta? Kažem samo da kriminalci moraju da idu u zatvor, a ne nepopularni ljudi i politički suparnici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track