SRBIJA JE NAŠ VELIKI I VAŽAN PARTNER: Kineski ambasador doneo Vučiću čestitku predsednika Đinpinga
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Srdačan susret u Vladi Srbije

SRBIJA JE NAŠ VELIKI I VAŽAN PARTNER: Kineski ambasador doneo Vučiću čestitku predsednika Đinpinga

Politika -

Predsednik NR Kine Si Đinping čestitao je pobedu premijeru Aleksandru Vučiću na predsedničkim izborima i poručio da je Srbija veliki prijatelj i važan partner Kine, te da se odnosi između dve zemlje snažno razvijaju i imaju veliku budućnost.

Čestitku Si Đinpinga i srdačne pozdrave kineskog državnog vrha uručio je danas premijeru Vučiću ambasador NR Kine u Beogradu Li Mančang, koji mu je takođe čestitao pobedu na predsedničkim izborima.

Foto: Tanjug/Tanja Valič
Foto: Tanjug/Tanja Valič

"Srbija je veliki prijatelj i važan partner Kine. Trenutno se odnosi između Kine i Srbije snažno razvijaju i imaju veliku budućnost. Pridajem veliku pažnju kinesko-srpskim odnosima i visoko cenim vaš značajan doprinos unapređenju prijateljske saradnje između dve zemlje", naveo je kineski predsednik.

DELIMO SA VAMA VIZIJU PROSPERITETNE SRBIJE: SAD čestitale Vučiću izbornu pobedu

Istakao je da je spreman da sa premijerom Vučićem uloži napore za stalno unapređivanje sveobuhvatnog strateškog partnerstva između Kine i Srbije do višeg nivoa u cilju veće dobrobiti dva naroda.

" Očekujem susret sa vama u maju ove godine u Pekingu tokom Foruma Pojasa i puta za međunarodnu saradnju“, navodi se u čestitiki predsednika NR Kine Si Đinpinga i dodaje da je premijer Vučić prihvatio poziv sa velikom zahvalnošću.

Foto: Tanjug/Tanja Valič
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Istakao je da je to prilika da se sa kineskim prijateljima dogovore novi zajednički projekti i ojača ekonomska i svaka druga saradnja, čemu bi najviše doprinelo i uspostavljanje direktnog leta između Srbije i Kine.

PUTIN OD SRCA ČESTITAO VUČIĆU: Vi ste veliki pristalica jačanja prijateljstva Srbije i Rusije!

Premijer Vučić je istakao da građani Srbije sve više razumeju značaj saradnje sa Kinom i podržavaju bliske i prijateljske odnose dveju zemalja, čiji će razvoj biti i jedan od njegovih prioriteta kao predsednika države, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja