ŠTAJNMAJER: Sve sto je u dijalogu sa Prištinom dogovoreno, mora da se sprovede
Foto: Fonet/AP 21 Okt 2015

Na marginama samita OEBS u Beogradu

ŠTAJNMAJER: Sve sto je u dijalogu sa Prištinom dogovoreno, mora da se sprovede

Politika -
Ministar spoljnih poslova Nemačke Frank Valter Štajnamajer istakao je danas da sve sto je dogovoreno u dujalogu sa Prištinom, treba i primeniti.

Odgovarajući na pitanje da li će Nemačka uticati na Prištinu oko nastavka dijaloga, on je rekao da se nada da ga niko u Prištini i Beogradu neće shvatiti pogrešno, ali da ono što je dogovoreno treba i implementirati, kao i da mu nisu poznate izjave koje to dovode u sumnju.

"Na statusu ZSO treba raditi, a glavna tačka je da je na implementaciji postignut korak i da je zbog toga Evropska komisija donela odluku da se otvore poglavlja", rekao je nemački šef diplomatije.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić naglasio je da je ZSO srž sporazuma i da se nada da će u Prištini uspeti da uspostave stabilnost i da će doneti dekret oko formiranja ZSO.

"Uvek smo spremni na nastavak dijaloga, to je veoma važno. Ne moramo mi jedni druge da obožavamo, da smo zaljubljeni jedni i druge, ali moramo da radimo na uspostavljanju odnosa, jer je to važno i za stabilnost Srbije, Prištine i regiona", kazao je predsednik Vlade Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track