SVAĐA: Aleksandra Jerkov napala Zukorlića: Ti ćeš da nam obrazuješ decu, lažove
Foto: Damir Dervišagić

Bivši muftija izabran za predsednika skupštinskog Odbora za obrazovanje i nauku

SVAĐA: Aleksandra Jerkov napala Zukorlića: Ti ćeš da nam obrazuješ decu, lažove

Politika -

Nakon izbora Muamera Zukorlića da upravlja odborom koji će se baviti obrazovnim sistemom, poslanica DS osula paljbu po skupštinskom kolegi

Lider Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Muamer Zukorlić izabran je za predsednika skupštinskog Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo.Njegovo imenovanje izazvalo je juče opšti haos u Narodnoj skupštini, pošto se Zukorlić povišenim tonom obratio članici odbora Demokratske stranke Aleksandri Jerkov da bi dokazao da nije vlasnik privatnog univerziteta u Novom Pazaru.Naime, Jerkovljeva je rekla da će zatražiti od Agencije za borbu protiv korupcije mišljenje da li Zukorlić, kao vlasnik privatnog univerziteta u Novom Pazaru, može da bude predsednik odbora koji ima direktan uticaj na Komisiju za akreditaciju i proveru kvaliteta visokoškolskih ustanova.Nepravda kao adut- Nisam vlasnik, već sam samo angažovan na univerzitetu u Novom Pazaru. Nisam očekivao da će neko nepravdu koja je načinjena tom univerzitetu koristiti kao adut u besmislene svrhe - naveo je Zukorlić.Teške reči nastavile su se i tokom rasprave o njegovom izboru, pošto su za njegovo imenovanje glasale sve stranke, osim DS i pokreta Dosta je bilo.

Aleksandra Jerkov za Kurir objašnjava razloge zbog kojih stranka kojoj pripada nije podržala Zukorlića.- Na sednici odbora sam predložila da ga ne izaberemo dok Agencija za borbu protiv korupcije ne donese mišljenje da li je on u sukobu interesa. Član pokreta Dosta je bilo i ja smo glasali protiv. Ostali su bili za njega. On ne bi mogao da bude član odbora jer kao nezavisni poslanik nema prava na to. Lagao je da nema veze sa univerzitetom. Rekao je da je spreman da zaboravi šta je rekao ako ja zaboravim šta sam rekla. Ovi što su sa strane gledali kažu da je sve to izgledalo kao da mi je pretio, ali ja to nisam tako razumela - objašnjava Aleksandra Jerkov.I muftija i političarTokom rasprave Zukorlić je uporno tvrdio nije vlasnik univerziteta.- Do jednog trenutka sam bio muftija, od tog trenutka sam političar. Mislio sam da će i oni koji imaju naviku da budu protiv nečega u ovom slučaju imati pristojnosti i reći da je ovo prilika da neko ko nije Srbin bude na ovom mestu - rekao je on.

Balša BožovićNIJE ADEKVATAN ZA TU FUNKCIJUNarodni poslanik DS Balša Božović se oglasio na Tviteru prozvavši bivšeg muftiju da nije adekvatan za tu funkciju.- Zukorlić će biti novi predsednik skupštinskog odbora za obrazovanje! Objasnite posle svojoj deci da ostanu u Srbiji - napisao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja