(VIDEO) CIRKUS NA SEDNICI SKUPŠTINSKOG ODBORA: Šešelj optužio Bečića da je kriminalac, pa pobegao!
Foto: Fonet Božidar Petrović I Zorana Jevtić

Napeta astmosfera

(VIDEO) CIRKUS NA SEDNICI SKUPŠTINSKOG ODBORA: Šešelj optužio Bečića da je kriminalac, pa pobegao!

Politika -

Jučerašnja konstitutivna sednica Odbora za kontrolu službi bezbednosti, na kojoj je poslanik SNS Igor Bečić izabran za predsednika, ličila je na pijačnu raspravu iliti cirkusku predstavu, koju su na kraju napustili gotovo svi akteri koji su je i začinili, a pre svih Šešelj, koji je prosto pobegao pošto nije uspeo da dokaže svoje tvrdnje da je Bečić kriminalac.

Celokupna sednica protekla je u napetoj atmosferi, a nakon jednog sata rada, predsedavajući, inače najstariji član, lider SRS Vojislav Šešelj, u jednom trenutku je demonstrativno prekinuo zasedanje i zatražio da službe bezbednosti dostave podatke o Bečiću, koji je, kako kaže, upleten u razne kriminalne afere.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

"Službe to mogu sutra, prekosutra doneti, što pre, to bolje, a kad službe dostave, nastavićemo ovu sednicu odbora. Do tada ne postoje uslovi za rad. Ako službe dostave izvešaj u kojem opovrgavaju te afere, ja ću staviti stvar na glasanje", rekao je Šešelj, koji je, kako su primetili prisutni, želeo poput Dragoljuba Mićunovića da što duže drži palicu, odnosno bude predsedavajući.

"Kada mu je Bečić pokazao da ima sve sertifikate i da je sve procene prošao prošle godine, kada je takođe bio član tog odbora, onda je zaćutao. Ponadao se posle da će biti bar predložen za zamenika predsednika odbora, ali kada je za to mesto predložen Bajatović, lider radikala je posebno pobesneo i počeo da urla, pa je, uz opasku da vladajuća većina može da radi šta hoće, ali ne može dokle hoće, napustio sednicu", ispričao je izvor.

Foto: Fonet/Božidar Petrović
Foto: Fonet/Božidar Petrović

Po njegovom izlasku, na sednicu je uletela predsednica Skupštine Maja Gojković, koja je poručila da se tako ne brani dostojanstvo parlamenta.

Foto: Stefan Jokić/Marina Lopičić
Foto: Stefan Jokić/Marina Lopičić

Predsedavanje je preuzeo Meho Omerović iz SDPS-a, kao sledeći najstariji posanik, koji je na glasanje stavio predlog o izboru predsednika.

Za Bečića je, inače, glasalo šest članova odbora, dok je jedan bio protiv. Nakon što je predložio Dušana Bajatovića za svog zamenika, sednicu su, uz obrazloženje da predsedavajući nije u sali i da je na snazi pravno nasilje, napustli i članovi odbora iz DS-a. Poslanik te partije Radoslav Milojičić kazao je da nema ništa protiv Bečića, koji je, kako je istakao, samo posledica bahatog i nestručnog vladanja SNS.

Foto: Fonet
Foto: Fonet

"SNS je napravio zemlju u kojoj komunalna policija indirektno ubija čoveka. Obesmislili ste i ovaj odbor i sve institucije. Postoji jedan čovek koji je gospodar života i smrti, a to je Aleksnadar Vučić, i mi ćemo da glasamo protiv", rekao je Milojičić na sednici Odbora.

Odgovorio mu je Vladimir Đukanović (SNS) rekavši da nije čuo nijednu konkretnu primedbu na predlog za predsednika Odbora.

"Vi ste napravili komunalnu policiju, vi ste joj dali ovlašćenja. Elegantno ste se mešali u rad pravosuđa i nismo mogli da otvorimo nijedno poglavlje. Sudije su se birale po političkoj podobnosti", uzvratio je Đukanović.

Marija Obradović iz SNS prethodno je podelila Bečićevu biografiju da bi parlamentarci znali o kome se radi.

(Alo/J. Đondović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track