VOLI DA SE BRČKA:  Veljo, šta ćeš na Adi dok vlada radi?
Foto: Kurir

Ministar zbrisao s posla na kupalište

VOLI DA SE BRČKA: Veljo, šta ćeš na Adi dok vlada radi?

Politika -
Paparaco Kurira ulovio „leksus“ koji je zadužio kabinet ministra bez portfelja Velimira Ilića u četvrtak 9. jula usred radnog vremena na gradskoj plaži u Beogradu

BEOGRAD - Velimir Ilić, ministar zadužen za vanredne situacije, iz nekog razloga, procenio je da je u četvrtak 9. jula najkritičnije stanje na Adi Ciganliji, pa je službenim automobilom usred radnog vremena posetio ovo popularno kupalište.Naime, foto-reporter Kurira fotografisao je Ilićevu službenu limuzinu „leksus“ na parkingu Ade Ciganlije, gde je Ilić, po svoj prilici, ne mareći za preporuke premijera Aleksandra Vučića, koji je javne funkcionere upozorio na racionalno korišćenje službenih vozila, rešio da se malo opusti i nabaci ten.Inače, opšte je poznato da Velimir Ilić voli da se vozika u službenom vozilu koje mu je dato na korišćenje, što je pokazao i izveštaj Državne revizorske institucije (DRI) iz 2012. godine, prema kojem je lider Nove Srbije (NS) u periodu od 1. avgusta do 31. decembra 2012. godine mesečno imao najveću pređenu kilometražu i rashode goriva. Ilić, koji je tada bio ministar građevinarstva i urbanizma, mesečno je prelazio 10.454 kilometra, a prosečni mesečni rashodi za gorivo iznosili su čak 325.957 dinara.Iz Ilićevog kabineta su poručili da je ministar u to vreme imao radne sastanke u svom kabinetu i da se oko 11 časova sastao s ruskom delegacijom u hotelu „Metropol“ povodom promocije projekta iz oblasti vanrednih situacija, nakon čega su svi zajedno produžili na radni ručak u jedan poznati prestonički restoran. Isto je kazao i Ilić.- Uopšte nisam bio na Adi u četvrtak jer sam imao radne sastanke s ruskom delegacijom u hotelu „Metropol“. Nakon toga smo otišli na ručak. Bio sam u restoranu s delegacijom, a gde je vozač bio, zaista ne znam. Kad sam ga zvao da dođe po mene, bio je na parkingu i odvezao me kući - rekao je Ilić i dodao da ne može da garantuje da vozač u to vreme nije bio na Adi:- Moguće da je on bio, zaista ne mogu da garantujem. Bilo je tu nekoliko vozača, moguće da su oni otišli na Adu dok su čekali. Ja sigurno nisam.

Branko RadunU SRBIJI JE TO NORMALNOPolitički analitičar Branko Radun kaže da ministar Velimir Ilić nije jedini javni funkcioner koji na ovaj način zloupotrebljava službeno vozilo za privatne svrhe i to usred radnog vremena:- U Srbiji je to normalno. I to rade maltene svi, od sekretarica do ministara. Međutim, nedisciplinovanost i zloupotreba javnih resursa nisu najgora stvar. Jedino gore od toga je da ti funkcioneri ne pokažu nikakav učinak u poslu, što je takođe često.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track