Vučić: Napad u Goraždevcu, napad na ceo srpski narod
Foto: Tanjug Zoran Žestić

Premijer najavio razgovore sa NATO i Euleksom

Vučić: Napad u Goraždevcu, napad na ceo srpski narod

Politika -
BEOGRAD - Napad u Goraždevcu na srpsku kuću u kojoj živi i sedmogodišnja devojčica je napad na celokupan srpski narod koji živi na Kosovu i Metohiji, proučio je danas premijer Aleksandar Vučić.

On je istakao da je to loša i onespokojavajuća vest, te da očekuje ozbiljan pristup odgovornih međunarodnih predstavnika.

Premijer je najavio da će koliko danas razgovarati tim povodom sa više inostranih zvaničnika i o NATO-u i o Euleksu.

"Ovo je napad na celokupan srpski narod koji živi na KiM, jer je napadnuta kuća sa više metaka u kojoj živi sedmogodišnja devojčica", rekao je premijer novinarima ne želeći pritom da, kako je rekao, govori i o najbanalnijoj dimenziji napada - skrnavljenju srpskih spomenika.

"Ne očekujem ništa od Prištine, ali očekujem od međunarodnih aktera da preduzmu mere i u skladu sa svojim obavezam zaštite Srbe u tom delu Metohije, ali i svuda na Kosovu i Metohiji", rekao je premijer. Vlada Srbije će, dodao je, poslati svoju delegaciju da poseti Srbe u Gordždavcu, a ja ću uskoro posetiti Goraždevac i druga mesta na KiM.

"Želim da ih ohrabrim da ostanu da žive, a naš je posao da obezbedimo njhovu sigurnost i uveren sam da ćemo morati po tom pitanju dobre rezultate", kazao je premijer Vučić i dodao da je ovo neospokojavajuć, veoma loša vest, te da veruje da će odgovorni u međunarodnijoj zajednici ozbiljno i odgovorno da pristupe rešavanju ovog problema.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track