Zorana Mihajlović: SNS nije zaboravila napade socijalista!
Foto: Fonet

Poptrdsednica naprednjaka

Zorana Mihajlović: SNS nije zaboravila napade socijalista!

Politika -
Socijalistička partija Srbije je uglavnom bila korektan partner Srpskoj naprednoj stranci u Vladi Srbije, ali naprednjaci neće zaboraviti na napade funkcionera SPS, izjavila je potpredsednica Vlade Srbije i SNS Zorana Mihajlović.

"Kada pogledate političku scenu vidite da je SPS u stvari najmanje loš partner. Ali, to ne znači da zaboravljamo napade njihovih funkcionera. Ne Branka Ružića i njegove napade na premijera Vučića. Ne zaboravaljamo kako su se prema meni i drugim ženama ponašali Milutin Mrkonjić, šef SPS iz Vranja i potpredsednik Predrag Marković", rekla je Mihajlović.

Ona je dodala da SNS neće zaboraviti ni to što, kako tvrdi, SPS nikada nije stao ni iza jedne teške reformske odluke Vlade Srbije.

"Pitam se kako bi se socijalisti ponašali prema nama kada bi posle ovih izbora oni odlučivali ko će imati većinu. Ne bi im bilo prvi put da pređu na drugu stranu i naprave vladu ili sa svim strankama koje su nastale iz DS, ili da uđu u savez sa nacionalističkim partijama", rekla je Mihajlović.

Foto: Fonet
Foto: Fonet

Povodom održavanja pokrajinskih izbora istovremeno s republičkim i lokalnim 24. aprila, Mihajlović je rekla da je vreme da se završi vladavina predsednika DS i pokrajinskog premijera Bojana Patića kao što je, kako je navela, vreme da se Vojvodina pokrene i počne da radi.

Upitana za koalicioni sporazum o saradnji na svim nivoima između Stranke vojvođanskih Mađara (SVM) i SNS, MIhajlović je rekla da se mađarska manjina u Srbiji i njihova vodeća politička stranka ponašaju vrlo odgovorno kao što bi svaka manjina i trebalo da se ponaša.

Ona je ocenila da manjine "najbolje i najlakše mogu da zaštite svoje interese uz dobru saradnju sa vladajućim strankama", kao i da saradnja manjina i vlasti doprinosi stabilnosti svake zemlje.

Na pitanje kako će rezultat predsedničkih izbora u SAD uticati na naše odnose sa tom zemljom, Mihajlović je odgovorila da ko god da pobedi na tim izborima to neće mnogo da promeni politiku prema Srbiji i Zapadnom Balkanu.

"Posao naših političara i diplomata je da razvijaju što bolje i odgovorne odnose sa SAD, ko god da je na njenom čelu", poručila je Mihajlović.

(Tanjug/Dnevnik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track